MASKİ Vatandaşa Değil Personele Çalışıyor!

31 Mart yerel seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı toplantısında, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ'nin) borcu ve çalışan sayısını açıkladı.

TAKİP ET

Açıklanan tablolara göre; Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan döneminde MASKİ'ye alınan 397 personelle birlikte toplam çalışan sayısının bin 37'ye yükseldi. 3 milyar 680 milyon borcu olan MASKİ'nin giderinin yüzde 70'inin personel giderine ayrıldığı ve kurumun vatandaşa hizmetten çok personel maaşlarını bile ödeyemediği görüldü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, nisan ayı toplantısında, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan sayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Malatya Büyükşehir Belediyesi'ndeki toplam 5 bin 875 personel çalışırken, çalışanların bin 37'sinin sadece MASKİ'de görevli olması kafaları karıştırdı.

Bir yılda MASKİ'ye alınan personel sayısında yüzde 35 artış gözlemlenirken, son bir yılda artan personel sayının verildiği tabloda bir yılda personele ödenen maaş miktarının 2024 yılında yüzde 69'a arttığı görüldü.

12.313 Km2 alanda 750 bin vatandaşa hizmet veren MASKİ'nin geliri yüzde 70'i personele gittiği ve yüzde 30'u ile de hizmet yapıldığı görüldü. Bu durum akıllara MASKİ, kentte vatandaşa hizmet hizmetten çok personel giderine çalıştı yorumlarına neden oldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MASKİ ile ilgili sunumda; “MASKİ daha sıkıntılı bir vaziyette maalesef. Personel maliyetinin bütçeye oranı yüzde 33'ten yüzde 69' a çıkıyor. Bütçesinin yüzde 69' unu MASKİ personeline harcamak zorundayız maalesef” ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Yorumlar 7
Çoban memet 18 Nisan 2024 22:05

Bu maski ne yapıyor bi denetlendin dörtte biri yıl boyu iş yerini gördümü odası hangisi biliyorumu bakın bi zahmet

AhMalatya Ah 18 Nisan 2024 16:23

Yanı yeni başkan Sn Sami Er Beyefendinin Yapacağı tek şey bütün kurumlardan Personeli azaltmaya gidecek, Konteynerde Bedavadan Geçiniyoruz Diyenler Var onlardan Kısacası konteynerde kalanlardan da Su Faturası Alması Konteynerde Kalanların ?' ı Bizim böyle rahatımız Yerinde diyorlar nasıl Olsa Belediye bakıyor AFAD KIZILAY bakıyor neden Kiraya Çıkıp boş Yere kira Vereyim Diyorlar Konteynerde Bedavadan Geçinenlerin Faturasını Bir Engelli Olarak gerek belediye gerek AFAD KIZILAY Olsun bana ödetiyorlar Ben Engelliyim Kronik Hastayım Sürekli Hastanedeyim Kiracıyım Bana Gelince birşey Yok lakin konteynerde kalanlara herşey bedava Kimse Kusura Bakmasın bir Engelli Olarak Hakkımı Helal Etmiyorum Vesselam

Anka 18 Nisan 2024 14:08

Sami bey hiç bir şey yapmasın, Sadece bu kurumda gizlice 5 personeli farklı birimlerde makamına çağırıp sohbet etsin. Kimlerin bu kuruma makamını nüfusunu kullanarak akrabasını iş aldırdığını, Çalışmadan maaş aldığını hemen ortaya çıkartır. Sami beyin niyeti belediye ve iştiraklerinde şişirilen kadroların azli ile ortaya çıkacak. Halkı düşünüyor ise bu kişilere ödenen para kul hakkı diyerek kapının önüne korsa o zaman niyetinin halis olduğunu anlarız. Şayet bu konuda geri adım atar ise böyle gelmiş böyle gider ama kul hakkı mahkemeyi kübrada önüne konur.

Malatyali 18 Nisan 2024 08:50

bir ayda yapamayan maskiinin bin personeli ne is yapıyordu bu sorgulayabilir misiniz

Cumali 18 Nisan 2024 06:55

Maski de ise gitmeden kac kişi maaş alıyor sami baskanb bunları açıklamalı ve isten vatandaşın parasına alanları işten çıkarıp verilen ması geri almalı hem de faiziyle birlikte yazık günah hakkımızı helal etmiyoruz. Elbet öbür dünyada hesaplaşacağız orda adaletten kimse kacamayqcqk

Hacı Baştürk 17 Nisan 2024 15:35

O personel gideri o kalan yüzde otuzda torpilli adamlara yapılan hizmet

Ali 17 Nisan 2024 15:01

Son 1 yılda alınanların hepsini çıkarın

Bakmadan Geçme