Malatya'ya yakışmıyor

Malatya Fidancılar Kooperatifi Başkanı Abuzer Yumrutepe, Yeşilyurt İlçesi Kömürtevzi bölgesinde bulunan fidan satım yerinin Malatya'ya yakışmadığını dile getirerek, bir fidan pazarının kurulmasını istedi.

Fidancıların yer sonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Fidancılar Kooperatifi Başkanı Abuzer Yumrutepe, Kömürtevzi bölgesinde bulunan fidan pazarından dolayı vatandaştan sürekli şikâyet aldıklarını söyledi.

Hiç kimsenin umurunda değil

Her yıl binlerce fidan sattıklarını ama bir fidan pazarları olmadığından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Yumrutepe, "Yer konusunun bana sorduğunuzda çok üzülüyorum. Niçin? Malatya için üzülüyorum. Biz, 12 senedir belediye başkanlarımızdan rica ediyoruz. Malatya'ya güzellik gelsin diye yer talebinde bulunuyoruz. Geçenlerde gittik başkan dedi yer vereceğim hani yer aynı şey değişen hiç bir şey olmadı. Hiç kimsenin umurunda değil. Biz konuştuğumuz, kayısının sözünü ettiğimiz zaman deriz Malatya'nın kayısısı ama kayısının nerden geldiğinin farkında değiliz. Ben bilhassa ben Selahattin Başkanımızdan şunu rica ediyorum; Malatya'ya bu yakışmıyor. Yakışmayan şeyleri yapmayacağız. Pazara baktığımızda vatandaş bizi şikâyet ediyor, ben olsam bende şikâyet ederim. Vatandaşı rahatsız ediyoruz, kaldırımları kapatıyor, yolları engelliyoruz. Bunlar bizim için bir ayıptır. Biz de diyoruz ki bir site yapın hibe etmeyin parası neyse verelim, gidip orada satışımızı yapalım. Dağınık olduğumuz için hastalıklı fidanları bilmiyoruz ama bir arada olsak hastalıklı fidanları Malatya'ya bırakmayız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme