Malatya'da Deprem Güvenliği Artıyor… Bina Yüksekliği Sınırı Düşürüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinin ardından alınan önlemleri açıkladı. Gürkan, zemin etüdü sonucuna göre binalarda maksimum 6 kat izni verildiğini ve acil toplanma alanlarının belirlendiğini söyledi.

Geçen yıl 6 Şubatta yaşanan yıkımın ardından deprem riski taşıyan şehirlerin belediyelerine hazırlıkları sorup bunu okurlarımızla paylaşan Hürriyet gazetesi, bu yıl tekrar kapılarını çaldı ve belediyeler, projelerini anlattı.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinden sonra aldıkları önlemleri Hürriyet gazetesi muhabirlerine anlattı. Başkan Gürkan, zemin etüdüne göre bina yüksekliği sınırını 6 kata düşürdüklerini, acil toplanma alanlarını belirlediklerini ve yeni su kaynakları araştırması başlattıklarını söyledi.

Özel Haber
Yorumlar 3
MEHMET 26 Şubat 2024 08:55

Zemine göre kat sayısı deniliyor ama boş laf kayalık zemini olan yere zemin+4 kat demişsiniz neye göre, iş bilmezin kararına göre

Malatya 25 Şubat 2024 21:25

Çevrede 12 katlı Sağlam binalar varken 6 nedir ya. Belliki yikilan binalarda eksik işlem var. 12 katkı evleri yikilanlar 6 katlı evlerde nasıl hak sahibi olacak. 8 kat yapında insanlar ev alsın. Sağlam evlere birsey olmadı değilmi. İnsanlara Sağlam ev yapın yıkılmaz. Gördük

Ali 25 Şubat 2024 21:18

Deprem ülkesiyiz bunu kabul etmemiz gerek. Buna göre depreme dirençli sağlam binalar yapmamız gerek ancak bunu ne kadar becere biliriz bu da başta ahlaklı olmamız ve peşindede yeterli bilgi ve beceri kabiliyetine sahip olmamız gerek. Bu noktada bugüne kadar yaptıklarımız yapacağımızın habercisi/ispatı. Evet bu noktada eksikliğimiz çok. Ve bu eksiklik bir çırpıda düzelecek bir iş değil çok zaman alır. Durum böyleyken depremin riskinden sakınmak için yapabileceğimiz net sonuç alabileceğimiz seçenek olarak konutların kat sayısını az tutmak; yatay yapılanmaya gitmek gerekir. Yeni yerleşim yerlerinde zemin artı iki katın üzerine çıkmamak. Deprem görmüş alanlarda da mümkünse yine zemin artı iki katta ısrar etmek, mümkün değilse zemin artı beş katın üzerine çıkmamak gerekir. Bir daha düştüğümüz duruma düşmemek için. Benden söylemesi. Gerisi vebal boynunda olan sorumlularda. Son pişmanlık fayda vermez. Burada dizimizi dövmek, ahirette hesap vermek bir oyun değil bunu bilmemiz gerekir.

Bakmadan Geçme