8 bin hasta muayene edildi

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen evde sağlık hizmetleri kapsamında 13 bin 500 hasta ziyareti gerçekleştirilerek 8 bin civarında hasta muayene edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 2018 yılının ilk 10 ayı içinde periyodik olarak sürdürülen evde bakım hizmeti kapsamında ekipler görev alıyor. Bu kapsamda yapılan ziyaretlerde yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında hastaların kontrolleri yapılıyor. Tanısı konulmuş hastaların kliniklerce düzenlenmiş olan tedavilerinin takibi ve kontrolü yapılarak hastaya bakmakta olan kişililere de gerektiğinde bakım konularında yön gösteriliyor.

ÖZEL EKİP KURULDU

Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün ‘100 günlük Eylem planı' planı çerçevesinde Evde Sağlık Hizmetleri Kapasitesinin arttırılması amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili yapılan açıklamalarda, “Palyatif Bakım servisinde yatan hastalar taburculuk sonrası tıbbı cihaz vb. malzeme kullanımında sıkıntı yaşamamaları için Evde Sağlık Hizmeti Koordinasyon Birimi Bünyesinde Haftanın 2 günü hizmet vermek için Evde Sağlık Palyatif Birimi kurulmuş olup, palyatif ekibi Eylül ayı itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. Evde sağlık hastalarına akılcı ilaç kapsamında hizmet vermek için evde sağlık akılcı ilaç mobil ekibi kurulmuş olup hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amaçlı haftanın iki günü ev ziyareti planlanmıştır. Evde sağlık Hizmeti kapsamında yatağa bağımlı hastalara ve yakınlarına daha konforlu yaşam için evde sağlık karyola danışına noktası kurulmuş olup 2017 Haziran avından itibaren evde sağlık hastalarımıza hizmet vermektedir. Hastane olmayan ilçelerde toplum sağlığı bünyesinde makam oluru ile evde sağlık birimleri kurulmuştur. Ekim ayı itibariyle hizmet vermeye başlanmıştır. İlçe devlet hastaneleri ve entegre devlet hastaneleri bünyesinde evde sağlık ağız ve diş sağlığı ekipleri kurulmuştur” denildi. 2018 yılının ilk 10 ayı içeresinde ise bu kapsamda verilen hizmetler şöyle: “Evde Sağlık Hizmetleri veren birimlerin 2018 yılı on aylık muayene sayısı 7 bin 890, Evde sağlık hizmetleri toplam kayıtlı aktif hasta sayısı 2018 yılı on aylık 1392, evde sağlık son ay gerçekleşen hasta ziyaret sayısı 2018 yılı on aylık 13.477”

Bakmadan Geçme