'Allah sonumuzu hayır etsin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tam kapanmanın bir ekonomik felakete yol açacağını söyledi. Ağbaba, 'Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR prim borçları için bir destek olmadan esnafa 'tam kapanacaksınız' demek 'aç kalacaksınız' demekten başka bir şey değildir. Kira desteğini geçtik, dükkan kapalıyken 20 çeşit vergi alıyorsun. Allah sonumuzu hayır etsin' dedi.

'Allah sonumuzu hayır etsin'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette, ülke ve Malatya gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Ağbaba, sokakta günlük kazanıp günlük geçinen çalışanlara destek verilmeden yapılacak tam kapanmanın, bir ekonomik felaket olacağını söyledi.

Dükkân kapalıyken 20 çeşit vergi alıyorsun 

Destek verilmeden kapanmanın olamayacağını söyleyen Ağbaba, "Bir şey vermeden kapanma olur mu? Önce ne vereceğini açıkla. Çok büyük mağduriyetler oluşacak. Kapanan mobilyacı, telefoncu, gündelik çalışan, simit satan ne yapacak? Doğrudan gelir desteği verilmesi lazım. Faizli kredi ile olmaz, hibe verilmesi lazım. Kapat eyvallah, geç bile kalındı. Bu tam kapatmada değil, şantiyeler bankalar, fabrikalar çalışacak tam kapatma yapılmalı. Çünkü gerçek rakam çok yüksek. Maalesef büyük bir sorumsuzluktan dolayı bu noktaya geldik. Sen kongre, miting yaparsan olmaz. Türkiye iyi bir noktada değil. Bu hastalıktan kurtulmak için tam kapanma şart ama tam kapanma yaparken de doğrudan gelir desteği verilmeli, insanlar mağdur edilmemeli. Zincir marketin açık olacağını söylüyorlar. Zincir marketi kapatsan ne olur Allah aşkına. Kapatacaksan, zincir marketi kapat. Olacak iş değil. Son derece tutarsız, sorunu çözmeye odaklı olmayan bir yaklaşımla karşı karşıyayız. Malatya'da en çok tütüncü, telefoncu var. Bunları kapattın ne yapacak bunlar. Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR prim borçları için bir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız' demek ‘aç kalacaksınız' demekten başka bir şey değildir. Kira desteğini geçtik, dükkan kapalıyken 20 çeşit vergi alıyorsun. Allah sonumuzu hayır etsin" diye konuştu. 

Malatya'yı beton yığının çevirdiler

Ak Parti'nin Malatya'yı çiftlik gibi yönettiğini ileri süren Ağbaba, "Yeşilyurt Belediyesi'ndeki olaya bakıyoruz, soruyoruz. Başkan açıklamıyor. Bu olayın siyasi ayağı da var. Sadece Mehmet Çınar'ın tek başına yaptığı iş değil. Pasaport Türkiye'nin onuru. İmzayı atan Mehmet Çınar, suçlu da o. Allah aşkına Malatya trafiğine bakın, Malatya, trafikte İstanbul'u geçti. Büyükşehir geçmiş dönemde kalan borç var diyor, hizmet yok. İnsan yeni bir merkez oluşturur. Malatya'da yeşil katlediliyor, Malatya görmüyor.  En son Meyvecilik Araştırma'nın orada da ağaçları kestiler. Yazık, Malatya'yı beton yığının çevirdiler.  Yakında çıkar CHP'yi suçlarlar" şeklinde konuştu.