'Allah İçin Kurban Kes'

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte milyonlarca Müslüman, kurban kesme ibadetini yerine getirecek. 'Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.' (Kevser Suresi 2. Ayet) Akıllı, buluğ çağına ermiş, dinen zengin ve mukim yani evinde olan her kadın ve erkek Müslümanın Kurban kesmesi gerekir. Ancak bu gereklilik Hanefî mezhebinde vacip, Şafiî mezhebinde ise sünnet-i Müekkede olarak yer almıştır.

'Allah İçin Kurban Kes'

Bayram namazı 05.45’de kılınacak

9 Temmuz Cumartesi günü idrak edilecek Kurban Bayramı namazı Malatya’da saat 05.45’de kılınacak.

Şehir Mezarlığı araçları ücretsiz

9-13 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı vatandaşların sorun yaşamamaları için bir dizi tedbirler alındı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından vatandaşların Kurban Bayramında mezarlık ziyaretlerini huzur içerisinde yapmaları için Özel Halk Otobüsleri dışında kalan Belediye otobüsleri Arife gününden itibaren Şehir Mezarlığı hattında ücretsiz hizmet verecek.

Kesim ve satış yerleri belirlendi

Belirlenen alanların dışında hayvan satışına izin verilmeyecek. Kurban Bayramında vatandaşların kurbanlarını rahat bir ortamda kesmeleri için kesim ve satış yerleri belirlendi. Yasak kesim alanlarında kesim yapanlar hakkında Zabıta ekipleri gerekli yasal işlemleri yapacak. Canlı Hayvan Pazarında 7/24 esasına göre çalışacak olan Zabıta Ekipleri insan sağlığını tehlikeye atacak hiçbir uygulamaya izin vermeyecek.

Ekmek büfeleri açık

MEGSAŞ ekmek büfeleri bayramda da hizmet vermeye devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ bağlı açık olacak ekmek büfeleri; Çevreyolu, Dörtyol, Battalgazi, Akpınar, Eski Devlet Hastanesi, Kernek, Emeksiz, Toki 1. Etap, Beydağı Devlet Hastanesi (Eski SSK Hastanesi yanı), Satmapınarı, Yeni İlçe Garajı, İnönü, Yeşiltepe, Paşaköşkü, Tandoğan, Çöşnük, Doğu Garajı, Temelli, Eski Malatya ve Fabrika büfesi bayram süresince sabah 07.00 ile akşam 17.00’ye kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. MAŞTİ ve Millet Bahçesi Kapalı otoparkı ücretsiz olacak. 

Teşrik tekbiri

Arife günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra tekbirlerin getirilmesi gerekiyor. “Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd” cümlesini söylemeye “teşrik tekbiri” denir.