Saldırılar içimizi yaralıyor

Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanları, kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya'nın Konya'da bir hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etti. Malatya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Sezai Demirel, 'Gün geçmiyor ki herhangi bir hekim arkadaşımız saldırıya uğramasın. Bu saldırılar bizim içimizi yaralıyor' dedi.

Saldırılar içimizi yaralıyor

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında bir hasta yakını tarafından öldürülmesinin ardından Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün önünde toplanan sağlık çalışanları, görevlerini yaparken saldırılara uğradıklarını belirterek, basın açıklamasında bulundular.

Bu kadar vahşisini hiç görmedik 

Basın açıklamasını okuyan Malatya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Sezai Demirel, “Gün geçmiyor ki herhangi bir hekim arkadaşımız saldırıya uğramasın. Ama dünkü kadar vahşisini hiç görmedik, hiç yaşamadık. Bizler üniversitedeydik. İki yüz otuz takım, otuz dokuz pırıl pırıl doktor meslek hayatının altında. Orada salonda annelerini, babalarını görmeniz lazımdı. Gözleri ışıl ışıl. Böyle değerli bir evlat yetiştirdik diye. Şimdi onları düşünmek istemiyorum. Bu haberden sonra biz yavrularımızı nereye koyacağız? Ateşe mi attık? İyi mi yaptık? Kötü mü yaptık? Bizler iyi kötü işin sonuna geldik. Yaklaştık ama artık saldırıların sonuna gelmesi lazım. Bu saldırılar bizim içimizi yaralıyor” şeklinde konuştu.