AFAD'tan kritik hatırlatma: Borçlandırma süreci 20 Mayıs'ta başlıyor!
Malatya'da, geçtiğimiz yıl düzenlenen kurada konut hakkı kazanan vatandaşlar için borçlandırma süreci 20 Mayıs'ta başlıyor. Borçlandırma senedine imza atmayanlara konut teslimi yapılmayacak, işlemini zamanında tamamlamayanların hak sahipliği iptal edilecek.

Bu kapsamda; borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslim edilmeyecek, 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.
Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için belirtilen sürelere riayet etmeleri önemle duyurulur.
Not: daha önce borçlandırma yapan afetzedelerin gelip tekrar işlem yaptırmalarına gerek yoktur şehir dışında olan vatandaşlarımız için borçlandırmalar 81 il afad müdürlüklerinde yapılabilecektir.”