8 ilden 820 proje

İnönü Üniversitesi ve TUBİTAK işbirliği ile 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya bölge yarışmasının açılışı gerçekleştirildi.

8 ilden 820 proje

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına, Malatya Valisi Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Vali yardımcısı ve Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, TÜBİTAK Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Malatya Bölgesinde Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam 820 proje başvurusu yapıldı. İlimizden 264 proje başvurusunun yapıldığı 53 projenin 25-28 Mart 2019 tarihleri arasında bölge sergisine katılmaya hak kazandığı yarışmada, alanlarında birinci olan projeler, 29 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecek.

Merak etmeyen öğrenemez

Programın açılışında konuşan Vali Aydın Baruş, yapılan çalışmaları büyük bir beğeni ile takip ettiğini belirterek, emek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Baruş, “Merak etmeyen insan öğrenemez. Öğrenemeyen insan proje üretemez. Proje üretemeyen insan da başkalarının yardımına veyahut insafına maruz kalır. Bu aziz vatan uğruna şehit olan atalarımıza minnet borcumuz var. Bu minnet borcunu ödemek için çok çalışmalı ve bu çalışmalar neticesinde ürettiğimiz ürünlerin tüm dünyanın istifadesine sunulması ve bu sayede ülkemizi dünyanın en güzel ülkelerinden, dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirmek zorundayız. Bu başarı da merak duygusu olan, araştırmaya meraklı olan ve ülkesi için, milleti için çalışma azmi olan sizler gibi değerli nesiller sayesinde elde edilecek. TÜBİTAK’ın düzenlemiş olduğu bu yarışmalar yeni nesillerimize çok geniş bir merak alanı sunuyor. Ancak buraya katılan 100 projenin tamamının da birinci olduğunu düşünüyorum” dedi.