Ziraat Odası'ndan sert tepki: Malatya'da çiftçi icralık oluyor!
Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, Ziraat Bankası'nın çiftçi borçlarının ertelenmesi konusunda hükümeti yanlış bilgilendirdiğini ve çiftçiyi icraya verdiğini ifade ederek, 'Çiftçi aynen kurt misali, kışı geçirir ama yediği ayazı da unutmaz.' dedi.

Çiftçilerin mağdur edildiğini dile getiren Kılınç, Ziraat Bankası’nın yaptığı yanlışları unutmayacaklarını belirterek şunları kaydetti:
“Ziraat Odaları olarak bunların karşısında duracağız. Siz icraya veremezsiniz. Siz yanlışı kendiniz yaptınız. Siz çiftinin yüzde 90'ı borcunu ertelemiş , yüzde 10'u kalmış derseniz hükümet de der ki “o %10'u da ödemesini yapsın”. Burada hükümeti yanılttılar. Çiftçimizi mağdur ettiler. Biz yapılanlara teşekkür ederken sulama birlikleri ve Ziraat Bankası'nın yaptığı yanlışları da unutmayacağız.”