Ziraat Fakültesi Dekanı Açıkladı: Kayısı Üreticileri En Fazla Bu Hataları Yapıyor…!
Malatya'nın sembolü haline gelen kayısıda üreticilerin en fazla hata yaptıkları konuları Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım anlattı. Yıldırım, kayısı üreticilerinin budama, ilaçlama ve gübreleme konularında kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğini belirtti.

Malatya’ya sert çekirdekli meyve fidanlarının il dışından girişine yönelik uygulanan karantina tedbirlerinin devam ettiğini belirten Dekan Yıldırım, Malatya’nın kayısı üretimi konusunda kendine yeterli bir şehir olduğunu söyledi. İl dışında üretilen fidanların şehre girişinin, hastalık ve zararlıların bölgeye yayılmasını önlemek amacıyla yasaklandığını belirten Yıldırım, Malatya'da yaklaşık 32 kayıtlı fidan üretimi yapan firma bulunduğunu ve çiftçilere, bu firmalardan sertifikalı ve türü belirli fidanlar temin etmelerini tavsiye etti. Dekan Prof. Dr. Yıldırım, karantina uygulamasının amacının Malatya'daki kayısı üreticiliğini korumak ve dışarıdan gelecek hastalıkların, özellikle virüslü hastalıkların bölgeye zarar vermesini önlemek olduğunu belirtti.