Z kuşağı endişesi

İktidarın, bir yandan 'seçim 2023 Haziran'da' diğer yandan da seçim gündemiyle kongreler düzenlediğini savunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'İktidar, yeni ittifak arayışları için kapı kapı geziyor. Örgütlerine 'Z kuşağı geçmiş dönemleri bilmiyor, onlara anlatın' talimatı veriyor. Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z kuşağı korkusu yaşıyor!' dedi.

Z kuşağı endişesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantısında açıklamalarda bulundu. Kiraz, iktidarın, bir yandan ‘seçim 2023 Haziran’da’ derken diğer yandan seçim gündemiyle kongreler düzenleyerek, yeni ittifak arayışlarıyla için kapı kapı gezdiğini öne sürerek, "Örgütlerine ‘Z kuşağı geçmiş dönemleri bilmiyor, onlara anlatın’ talimatı veriyor. Oysa iktidara geldiklerinde doğan çocukların şimdi 19 yaşında olduğu bir nesil, 19 yıldır sadece bu iktidarı biliyor. Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z Kuşağı korkusu yaşıyor!” " diye konuştu.

‘İttifak genişletme’ faaliyetleri

Demokrasilerde seçmenin, muhalefet partilerinin yasal ve en doğal hakkı olan seçim talebinin, iktidarı ürküttüğünü dile getiren Kiraz, "Seçim için iki üç yıl sonrasını işaret eden iktidar, Cumhur İttifakı’nın sandıktan çıkamayacağını biliyor. Eski dost ve ağabeylerin evlerini ziyaret edip, ‘ittifak genişletme’ faaliyetleri yürütüyor. Yıllardır gömlek değiştirerek, önce kendisini AB’deki Hristiyan Demokratlar ile aynı çizgide tanımlayıp, ‘Muhafazakâr Demokrat’ ilan eden, ardından ‘Açılım gömlekleri’ giyip, Roman, Ermeni, Kürt, Alevi açılımlarıyla sahneye çıkan, Milliyetçilik gömleğini topyekûn reddedip, ‘Ayaklarımın altına alıyorum’ diyen, okullarda ‘Andımızın’ okunmasını men eden kendileriydi. Yönettikleri belediyelerde, kamu kurumlarında, kamu bankalarında tabelalardan ‘T.C.’ ibresini söken kendileriydi. Bu kadar çok gömlek değiştiren bir siyasi çizgiden tabii ki ilkeli olması beklenemez" şeklinde konuştu. 

'Z kuşağı geçmişte olanları bilmiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarıyla ilgili konuşan Kiraz, "Son açıklamalarından anlaşılıyor ki, kaybetme korkusunun altında bir başka büyük endişe ve kâbus daha var. O da 19 yılda hayatını kararttıkları bir nesil; Z Kuşağı! Parti örgütlerine ‘Z kuşağı geçmişte olanları bilmiyor, onlara anlatmalıyız’ talimatı veriyor. ‘dindar ve kindar nesiller yaratmaktan’ söz eden de kendileriydi. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında iktidara geldiklerinde doğan çocuklar şimdi 19 yaşında. 4 yaşında olanlar 25 yaşında. 19 yıldır Erdoğan yönetimi altında yaşıyorlar. Bilişim, dijitalleşme ve internet çağı nesilleri daha üç gün önce kendilerini yönetenlerin internete ilave vergi getirdikleri haberiyle uyandılar. Milyonlarca genç işsizler ordusu yarattılar ve dilimize ‘Ev genci’ kavramını kazandırdılar. Seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın seçmenlerin yüzde 16-17’sini Z nesli oluşturacak. Yokluk, yoksulluk, işsizlik, yasaklar, tehditlerle yönettikleri, gözaltı ve tutuklamalara muhatap ettikleri milyonlarca genç. Ülkeyi ayrıştırıp, kamplaştıranların, her gün bir yeni düşman yaratarak, kendi bekalarını ülkenin bekası gibi pazarlayıp, topluma korku salanların, şimdi kuşakları çatıştırarak iktidarlarını idame ettirme senaryolarını sadece Z kuşağı değil, halkın güçlü iradesi bozacak!" ifadesini kullandı.