Yolu Malatya'dan geçti!

Burundili ön libero Youssouf Ndayishimiye, futbol kariyerinde inanılmaz bir yükseliş yaşadı. 2020 yılında Yeni Malatyaspor'a transfer olduğunda asgari ücrete oynayan Ndayishimiye, şimdi ise Ligue 1 takımlarından OGC Nice'te forma giyiyor ve bonservis değeri 18 milyon Euro.

Yolu Malatya'dan geçti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'dan Nice'e milyon dolarlık yolculuk

Ndayishimiye, futbola Burundi'de başladı. 2016 yılında Aigle Noir FC'de profesyonel oldu. 2020 yılında ise Yeni Malatyaspor'a transfer oldu. Malatya'da 29 maçta forma giyen Ndayishimiye, 3 gol 2 asist yaptı ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 2021 yılında Medipol Başakşehir'e transfer olan Ndayishimiye, buradaki iki sezonda da başarılı bir performans sergiledi. 

Malatya'dan Nice'e milyon dolarlık yolculuk

Avrupa’da birçok kulübün radarında

Bu performansıyla Avrupa'nın birçok kulübünün radarına giren Ndayishimiye, 2023 kışında Nice'e transfer oldu. Nice'te de ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Ndayishimiye, takımının Ligue 1'de 9. sırada yer almasında önemli rol oynadı. 2023-2024 sezonunda Nice ile 17 çıkan Ndayishimiye, 16 maçta ilk 11’de oynayarak takımının Ligue 1'de 2. sırada yer almasında önemli rol oynadı. Ndayishimiye'nin inanılmaz yükselişi, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Malatya'dan Nice'e milyon dolarlık yolculukMalatya'dan Nice'e milyon dolarlık yolculukMalatya'dan Nice'e milyon dolarlık yolculuk