Yollar yetersiz!

Malatya'da trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artarken, buna bağlı trafik sorunu da büyüyerek, çözülmez bir hale geliyor. Trafikte yoğunluğun özellikle sabah saat 08.00 ve akşam 18.00'de zirve olduğunu belirten sürücüler, dakikalarca trafikte olmalarına sitem ederek, bu sorunun çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

Yollar yetersiz!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 2022 yılı Nisan ayı itibariyle 196 bin 121’e ulaştı. TÜİK'in son verilerine göre 1 yılda Malatya trafiğine 7 bin 400 yeni araç eklendi, Malatya'daki araç sayısı 196 bin 121’e yükseldi. Malatya nüfusunun dörtte biri oranına ulaşan araç sayısı hem insan sağlığı hem de trafiği katlanılamaz hale getiriyor. Özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu şehir merkezinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sürücüler, dakikalarca trafikte olmalarına sitem ediyor.

Kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor

Malatya’da sabah ve akşam saatlerinde trafik çilesi çekilmez bir hal alarak, adeta arapsaçına dönüyor. Fabrika çıkışı, okul servis saatleri, özel araçları çokluğu kavşakları kilitliyor, ışıklarda uzun kuyruklar oluşturuyor. Sürücüler, kavşaklardan ve kırmızı ışıklardan geçmek için dakikalarca bekliyor. Buna rağmen Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. TÜİK, Nisan ay istatistiklerine göre Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı bir önceki aya göre 494 araç artarak, 196 bin 121’e yükseldi. Bu rakamın 105 bin 644 Otomobil, 4 bin 347 Minibüs, bin 770 Otobüs, 38 bin 226 Kamyonet, 5 bin 639 Kamyon, 12 bin 167 motosiklet, 582 Özel amaçlı araç, 27 bin 746’sının traktör olduğu belirtildi. 

Trafik sorunu çözüme kavuşturulmalı 

Kentte her yıl artan araç sayısına karşın yolların yetersizliği ve düzensiz parklar nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı her geçen gün daha da artıyor. Araç sayısının sürekli artması trafiğin aksamasına etki ederken, yetkililerin, ise yaşanan olumsuzluklara rağmen bir şey yapmamaları tepki topluyor. Malatya’nın trafik sorununun artık çözülmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, belediyenin bu konuda kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydettiler. Vatandaşlar, “Araç sayısı daha fazla artarsa trafikteki süreler katlanılamaz olur. Belli bir yerden sonra trafik işlemez duruma gelecek. Kentin trafik sorununun eskiden Kışla, Akpınar, Fuzuli, Çevreyolu, İnönü Caddesindeydi, şimdilerde ise şehrin geneline yayıldı. Yetkililer her fırsatta Malatya’yı çok güzel gösteriyorlar. Ama işin gerçeği öyle değil. Kaldırım sorunu, trafik sorunu, yol sorunu onlarca sorun var. 1 saatte şehrin merkezinden çıkamıyoruz. Yetkililer artık özellikle trafik çilesini görsünler ve çözüm bulsunlar” diye konuştular.