Yetkililer sahip çıksın

Şehit Mehmet Özbek Parkı içler acısı durumda. Mahalle sakinleri, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı atıl vaziyette bulunan parka yetkililerin bir an önce sahip çıkmasını beklediklerini dile getirdiler.

Yetkililer sahip çıksın

Battalgazi Mahallesi Elmasuyu Caddesi Boybeyi Sokakta bulunan Şehit Mehmet Özbek Parkının sahipsizliği, oturma bankları kırılan, çöp konteynırları sökülen, parçalanarak hiçbir işe yaramayan spor aletlerinden, her haliyle ilgisizliği göz önüne seren parkın durumu vatandaşı da çileden çıkartıyor.

Nefes aldığımız tek yer

Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan parktaki oyuncakların çoğunun, spor aletlerinin ise bir kısmının eksik ve kırık olması dikkat çekerken parkların yapımının ardından kaderine terk edilmesi vatandaşlar tarafından tepki topladı. Mahalle sakinleri, park için kimsenin bir şey yapmamasına tepki göstererek, “Park adeta kaderine terk edildi. Biz elimizden geleni yapsak da yeterli olmuyor. Parkın içerisinde güvenlik yok, bakım yok. Parkların durumu içler acısı, zaten parklardaki oyuncakların kırık dökük, olmasından dolayı çocuk parklarının burada ne işe yaradığını sorguluyoruz. Burada oynamak isteyen çocuklar mikrop bile kapabilir. Ayrıca bu durumun böyle olması görüntü kirliliğine de yol açıyor. Çocuklarımızı getirsek nerede oynatacağız? Kırık oyuncaklarda mı oynayacaklar. Parkta oturacak yer yok. Bu park bizim nefes aldığımız tek yer. Ancak buraya geldiğimiz zaman, vakit geçirebileceğimiz oturacağımız herhangi bir yer bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Parka geldiğimiz zaman genellikle çimenlerin veya betonun üzerinde oturmak zorunda kalıyoruz” ifadelerinde bulundular.