Yeşilyurt'u yeniden inşa edeceğiz

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdülaziz Aslan, depremden sonra hasar gören Yeşilyurt'u yeniden imar etmek için çalışacaklarını söyledi.

Yeşilyurt'u yeniden inşa edeceğiz

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdülaziz Aslan, depremden sonra hasar gören Yeşilyurt'u yeniden imar etmek için projelerini açıkladı. Aslan, "Malatya'da 128 bine yakın ağır orta hasarlı yapı var. Bu hasarlı yapılar nedeniyle ticari faaliyetler aksadı, fahiş kira fiyatları oluştu ve nitelikli göç yaşandı. Biz, bu şehri yeniden imar ederek nitelikli göçü geri kazandırmak istiyoruz" dedi.

Aslan, imar çalışmalarının yanı sıra ticari faaliyetlere destek olmak için de projeler hazırladıklarını söyledi. Aslan, "Esnaflarımız için konteynerler gibi geçici çözümler üreteceğiz. Ayrıca, belediyeye, maliyeye, hazineye ait araziler üzerinde uygun ödeme koşullarıyla alt merkezler oluşturacağız. Bu sayede hem vatandaşlarımızı hem de esnaflarımızı destekleyeceğiz" diye konuştu.

Aslan, yerinde dönüşüm projelerinin de hızlandırılması için çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Yerinde dönüşümdeki proje ruhsatlandırma süreci hızlanması gerekirse belediyede alt bir birim oluşturacağız. Bu sayede vatandaşlara hızlı hizmet vererek, bu süreçlerin hızlandırılmasına yardımcı olacağız" dedi.

Abdülaziz Aslan kimdir?

Aslan, 1989 Malatya doğumlu. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Aslan, 2013 yılında AK Parti Yeşilyurt ilçe gençlik kollarında yönetim kurulu üyesi olarak, 2014-2018 yılları arasında da ilçe gençlik kolları başkanlığı görevinde bulundu. 2018 yılında yapılan 27. dönem milletvekili seçimlerinde Adıyaman 5. sıra milletvekilliği adayı olarak gösterildi.