Yerli ürünler sergilendi

AK Parti Malatya Kadın Kolları tarafından Malatyalı kadınların ürettiği yerli ürünler pazarı açıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Bu tür çalışmaların önünü açmak, teşvik etmekte yerel yöneticiler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve bundan sonraki süreçte de göstermeye devam edeceğiz' dedi.

Yerli ürünler sergilendi

Yerli Malı Haftası kapsamında “Ak Kadınlar, Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomisine Destek Verir” sloganıyla Malatyalı kadınların ürettiği yerli ürünler pazarı Soykan Meydanında açıldı. Açılışa AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eşi Hafize Gürkan, Ak Parti Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Aynur Oğuzhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eşi Yasemin Polat Ak Parti Malatya milletvekillerinin eşleri, Ak Parti Malatya Kadın Kolları teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pazarın açılışında konuşan Selahattin Gürkan, “Yerli malının kullanılması, yerli ve milli olunması noktasında ülkemizin geçtiği girdap içerisinde ne kadar önemli olduğu bir daha aşikar olarak ortaya çıkmıştır.  Yerli malının kullanılması tasarruf ve iktisap tedbirlerinin riayet edilmesi noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi zorunluluğu bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.  Teknolojik ürünlerde yerli oranını yükseltmek gibi bir zorunluluğumuz var. Yoksa kamyonlarca domates, biber, salatalık üretirsiniz onun karşısına sadece küçücük bir GSM operatörü alabilirsiniz. Bu da bizim emeğimizin zayi olması anlamına gelir.  Biz bundan sonraki süreçte de teknolojik gelişmeleri milli ve yerli olması noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz. Bu tür çalışmaların önünü açmak, teşvik etmekte de yerel yöneticiler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve bundan sonraki süreçte de göstermeye devam edeceğiz. Bizlerin toplum olarak sanki yabancı mallar çok daha kaliteli çok daha nitelikli algısından vazgeçmesi lazım. Aslında bu öyle değil. Gerek tekstilde gerek savunma sanayi ürünlerimizde olsun bizim ürettiğimiz ürünlerin çok daha kaliteli ve çok nitelikli olduğunu, dayanıklı ve kullanım kolaylığı açısından çok daha insanlara ekonomik anlamda kolaylık sağlıyor” diye konuştu.

Hiçbir devlete bağımlı kalmaz

Aynur Oğuzhan ise, sadece kendimize ait olanı değil, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumamız gerektiğini belirterek, “Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz. Tutum ve yatırım, ülkeler için de önemli bir konudur. Çünkü devletlerde gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadır. Bir devlet eğer gelir ve giderlerini iyi ayarlarsa gelir kaynaklarını iyi yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz. Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir. Gereksinmelerimizi yerli mallarla karşılamalıyız. Bugün yurdumuzda her tür araç ve gereç yapılmakta, topraklarımızda her tür ürün yetiştirilmektedir. Yerli malı kullandığımızda ilaç, akaryakıt, hammadde ve dış borçlarımız için gerekli olan dövizimiz azalmamış olur. Yurtseverlik yurdu düşünmektir, Her yurtsever yerli malı kullanmaya özen göstermeli, yaşam boyu tutumlu olmalıdır” diye konuştu.