Yerel sanatçılarımız önemli

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, seçim çalışmaları kapsamında Banazı Kültür ve Sanat Derneğini ziyaret etti. Çınar, Malatya'mızın sanatsal, kültürel etkinliklerini yerelden çıkartıp hem ulusal alana yaymak hem de ilimizin tanıtımı noktasında yerel sanatçılarımızdan istifade edeceğiz' dedi.

Yerel sanatçılarımız önemli

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kültürel belediyeciliğe önem verdiklerini söyledi. Kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması noktasında yerel sanatçıları destek vereceklerini belirten Çınar, “Bugün Banazı kültür ve Sanat Derneğimizi ziyaret ettik. Kültür Bakanlığı sanatçımız Selahattin Yalçınkaya, bizlere çok güzel eserler sergiledi. Öncelikle ben, bu güzel derneği ve mütevazi ortamı oluşturarak bu kadar güzel insanı bir araya getiren Dernek Başkanımız Yalçınkaya’ya teşekkür ediyorum. Kendileri burada önemli bir sanat icra etmekteler. Yeşilyurt ve Banazı adına da çok güzel etkinliklere imza atmaktalar. Geçen günlerde önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde de yine etkinlikleri hep beraber, Malatyalılarla, halkımızla birlikte yine dinleyeceğiz. Malatya’mızın sanatsal, kültürel etkinliklerini yerelden çıkartıp hem ulusal alana yaymak hem de ilimizin tanıtımı noktasında yerel sanatçılarımızdan istifade edeceğiz. Ayrıca yereldeki sanatçılarımız destekleyerek onları da iyi bir seviyeye ve yere taşıyacağız. İnşallah biz bunu hem çevre illerimize, hem de kendi ilimizdeki belediyeler ile istişare ederek kalkındıracağız. Fiziksel belediyeciliğin yanında hizmet, çevresel, sosyal belediyeciliğin yanında da kendisine dokunan özellikle kültürel belediyeciliğe de özel önem veriyoruz. Bizlerde Malatya ve ilçemizde de bunu bir seviyeye getirdik. Düzenlediğimiz faaliyetlerle de bunları halkımıza kanıtladık. Yeni dönemde de yerel sanatçılarımızı destekleyerek, yereldeki kültürümüze hem katkımız olacak, hem de değerlerimizi ortaya çıkartacağız. Sanatçılarımızı vatandaşlarımız ile buluşturacağız ve bizlerde onlardan istifade edeceğiz” diye konuştu.

Malatya zengin bir kültüre sahip

Banazı Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Selahattin Yalçınkaya ise, ziyaretlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür ederek, “Başkanımızın büyük emekleri var. İnşallah beraber Malatya’mızın kültür sanat alanındaki değerlerini de gündeme taşıyarak, bu alanda çalışmalar yapacağız. Malatya türküleri adı altında Hakkı Coşkun ve Fahri Kayahan'ın eserlerini geçtik. Malatya zengin bir kültüre sahip. Her ilçemizin farlı bir yorumu ve farklı bir şivesi var. Bu çalışmalarımız ve konserlerimizi, belediye başkanımız ile daha da yoğun bir şekilde inşallah yapacağız. Bundan sonra yapacağımız konserimiz Çanakkale Destanı konserimiz olacak. Tarihi belirli olduğu zaman bilgilendirmelerini yapacağız. Bu faaliyetleri sürdürüp, Malatya'mızın kültürel anlamda kalkınmasına inşallah bizlerinde katkısı daha fazla olur” ifadelerinde bulundu.