Yer gösterin gidelim

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Yenihamam Mahallesi Tavuk Pazarı'nda bulunan bazı dükkanların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kapatılacağı iddia edildi. Yıllardır vergi verdiklerini öne süren esnaf, 'Yıllardır ruhsat için müracaatlarımız var ama 2011 yılından itibaren kimseye ruhsat verilmiş değil. Kapatma olur mu? Bizlere yer gösterin oraya taşıyalım. Herkese bir yer yaptınız bizlere de yer yapın. Yazık günah değil mi? burada birçok insan ekmek yiyor' diyerek kapatılma kararına tepki gösterdiler.

Yer gösterin gidelim

Battalgazi ilçesi Yenihamam Mahallesi bulunan Tavuk Pazarı’nda bulunan 11 dükkandan sadece 2 tanesi ruhsatlı. Pazarda bulunan esnaf, Battalgazi Belediyesi zabıta ekiplerinin ruhsatsız dükkanları kapatacağını iddia etti. Uzun yıllardan bu yana bulundukları yerde satış yaptıklarını, vergilerini ödediklerini 2011 yılından bu yana ruhsat için başvurduklarını ancak ruhsat verilmediğini iddia eden esnaf, kendilerine yer verilmeden dükkanlarını kapatmayacaklarını dile getirdiler. Konuyla ilgili konuşan esnaflar,  “Hadi kapatalım nereye kapatacaksınız? Kapatma olur mu? Bizlere yer gösterin oraya taşıyalım. Herkese bir yer yaptınız bizlere de yer yapın. Yazık günah değil mi? burada birçok insan ekmek yiyor. Dede torununu, anne baba buraya çocuğunu getiriyor. Burada gelip çocuğuna tavuk, horoz, kazı gösteriyor. Malatya’nın 400 tane sokağı var bura burada kalsa ne olur yani? Koku bahane ediliyor, her yerde koku var. Burada köylü vatandaşımız geliyor tavuk alıyor, kaz alıyor. Milletimizin, köylümüzün bu işletmelere ihtiyacı var. Organik tavuk horoz kestirip evlerine götüren insanlarımız var” diye konuştu.

Yer göstermeden kapatılma olur mu?

Kapatılmayla beraber burada bulunan hayvanların kesilip atılıp itlaf edileceğini iddia ederek, “Buradan onlara bir tüy vermem. ‘ gelsin desinler şu güvercinin tüyü düşmüş bize ver’ deseler vermem. Önce beni imha edecekler. Yada işletmemi kapatacaksa beni işe alacaklar. Başka türlü olmaz. Yer gösterseler gitmesek kapatsınlar. Yıllardır 2011’den beri ruhsat için müracaatlarımız var ama bu tarihten itibaren kimseye ruhsat verilmiş değil. Burada sadece 2 kişinin ruhsatı var. Belediye bizleri çıkartacakmış, onları çıkartmayacaklarmış. Onlarda ekmek parası kazanıyor tabi onlarda kapatılmasını istemeyiz ama yer göstermeden kapatılma olur mu? Battalgazi belediye başkanı Osman Güder ile görüştük, ama bize ‘orayı kapatacağım’ diyor başka bir şey demiyor. Yerde vermiyor. Bu kadar insan ne yapacak, evine ekmek nasıl götürecek? Allah’tan korkun biraz” şeklinde konuştu.