Yeniden kucaklaşacağız

Son iki yıl Ramazan Bayramını tam kapanmanın gölgesinde geçiren Malatyalılar, bu yıl kısıtlamanın olmadığı, aile büyüklerinin ziyaret edildiği, araya mesafe koymadan sarılıp kucaklaşmanın olduğu, eskiden olduğu gibi misafir karşılama ve ikramda bulunmanın, bayramlık kıyafet giymenin, çocuklara şeker ve harçlık vermek gibi birçok gelenek yeniden yaşatılacak.

Yeniden kucaklaşacağız

Ramazan Bayramı’na sayılır günler kala çarşı ve pazarda alışveriş yoğunluğu başladı. Hayat pahalılığı bayram alışverişine az da olsa gölge düşürüyor. Malatya’da, 2 yıllık pandemi döneminin ardından rahatlıkla alışverişe çıkan vatandaşlar, bütçelerine göre ürün almak için Mısır Çarşısı, Kadayıfçılar Çarşısı ve Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor. 2 yıllık pandemi döneminin ardından yapılan alışverişlerde, giyim ve gıda ürünlerine oldukça yoğun talep var. 

Gerekli tedbirler alındı

Ramazan Bayramında vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı. Emniyet teşkilatı, rutin tedbirler dışında ilave tedbirler alırken, Belediye birimleri ise 7/24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. Bayram namazı kılınacak mekânlar, camilerin avluları, Şehir Mezarlığı ve Şehitliğin çevresinde gerekli temizlikler yapıldı. Toplu taşıma hatlarında gerekli tedbirler alındı ve mezarlık hattına yeterli sayıda otobüs seferleri konuldu. Ekmek satış büfeleri bayram süresince hizmete vermeye devam edecek. 

Binlerce kişinin camilere akın ederek, ellerini semaya açacağı bayram namazı Malatya’da, saat 06.01’de kılınacak.