Yeni Malatyaspor'un transfer tahtası açılacak mı?

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, kulüp borcunun 523 milyon TL olduğunu ve destek durumunda borçların çözülerek transfer tahtasının açılacağını söyledi.

Yeni Malatyaspor'un transfer tahtası açılacak mı?

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 6 Şubat depremleri sonrası bu sezon ligde yer alamayan Malatyaspor'un geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Yeni Malatyaspor'un futbolculara ödeme yapılmasa bile kulübü ligde yer alabileceğini savunan Gevrek, destek durumunda transfer tahtasının rahatlıkla açılabileceğini ancak siyasilerden destek alamadığını açıkladı.Yeni Malatyaspor'un transfer tahtası açılacak mı?

Siyasilerden destek yok

Takımın kurtulabileceğini ancak desteğe ihtiyacın olduğunu kaydeden Gevrek, "Yeni Malatyaspor'un ayağa kalkması gerektiğini düşündük. Çok sıkıntılı dönemde yönetici bulmak çok zordur. Arkadaşlarımızın gelip ceplerinden para verdiler. 11 aydır bu kulübün geliri yok, cebimizden para verdik. Takımımız hiçbir otelde rehin kalmadı. Cebimizden para verdik. Bu işin nasıl olacağını anlattık. Yönetim, olarak yüzde 30 bize ait, bir kısmı Gençlik Spor Bakanlığı, bir kısmı belediyeler, diğeri de futbolcularla anlaşma yaparak takımı kurtarabiliriz. Transferin önünün açılması için yüzde 30'unu biz vereceğiz. Borcumuzu yarısına kapatabiliriz. Futbolcular yardımcı olacaklarını söylediler. Dört ayağı bir araya getiremedik. Süreç uzuyor. Yüzde 30'u kasaya koyacağımızı söyledik. Destek vereceklerse parayı kendiler dağıtsınlar. Malatya'ya neden destek sağlanamıyor, acaba bizde mi eksik var? Türkiye'de futbolun marka değeri düştü. Şehir takımlarının Süper Ligde olması lazım. Deprem bölgesinde olan bu takıma şimdi destek verilmeyecekse ne zaman destek verelicek. Destek verilmezse bu takım Malatyaspor'dan daha kötü olur. Bu takım ayağa kalkar. Adil Gevrek'e destek verilmeyeceği söyleniyor. Bu işin siyasetin desteğiyle olacağını söyledim. Kimse takımı oyalamasın. Destek olunmayacak ise açıkça söylensin. Bizle alakalı kaygıları, sıkıntıları varsa çıkıp söylesinler. Destek olacaklarsa kongre kararı alır bırakırız" diye konuştu.