Yeni Malatyaspor'un borcu belli oldu mu? Adil Gevrek'ten önemli açıklamalar

Yeni Malatayspor Başkanı Adil Gevrek'ten yeni sezon planlaması, mali tablo ve Youssouf Ndayishimiye'nin transferi hakkında açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

Yeni Malatyaspor'un borcu belli oldu mu? Adil Gevrek'ten önemli açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ajansspor.com'da yer alan habere göre,Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bu sezon 1. Lig'deki haklarını donduran Yeni Malatyaspor'da başkan Adil Gevrek açıklamalarda bulundu. Başkan Gevrek, yeni sezon planlaması, kulübün mali durumu ve Youssouf Ndayishimiye transferi hakkında konuştu.  Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, "Yeni sezonda maçlarımızı Malatya'da oynayacağız. Yeni sezonda tek hedefimiz transfer tahtamızı açmak ve borcumuzu kapatmak. Yeni Malatyaspor olarak toplam borcumuz 500 milyon TL ancak bu borcu yarısından daha az bir miktara bitirebiliriz. 

Yeni Malatyaspor yönetimi olarak bu borcun hepsini ödememiz mümkün değil. Kamuoyu şunu bilsin ki; ne söz verdiysek yapacağız. Ancak bu bizim tek başımıza çözeceğimiz bir iş değil. Malatya'daki mülkü amirlerden, belediyelerden ve siyasiler destek verirse bunu aşarız. Yeni Malatyaspor olarak birinci hedefimiz transfer tahtamımzı açmak. Transfer tahtasını açarsak hocamız da olur, oyuncumuz da olur" dedi. 

"Ndayishimiye'nin lisansını Gökhan Töre çıkarmadı"

Youssouf Ndayishimiye'nin lisansının Gökhan Töre tarafından çıkarıldığı iddialarını sert bir dille yalanlayan Gevrek, "Youssouf Ndayishimiye'nin lisansını kulübümüz çıkardı. Yalnızca o dönem takımımızda forma giyen Gökhan Töre, Ndayishimiye'nin iyi futbolcu olduğunu ve profesyonel sözleşme imzalamamız gerektiğini bize iletti. Youssouf Ndayishimiye'nin lisansını Gökhan Töre çıkarmadı. Gelelim; Youssouf Ndayishimiye'nin sonraki satışından payı kulübü Başakşehir'e öncesinde vermemiz durumuna oradaki payı da kulübümüz için harcadık" diye konuştu. 

Passolig'e sert eleştiri

E-bilet konusunda ise işletmeci firma Aktifbank'ı (Passolig) eleştiren Adil Gevrek, "Passolig'i başından beri doğru bulmuyorum. Birileri rant elde etsin diye oluşturulan bir projedir. Türk futbolu bu kadar sıkıntı yaşarken Passolig taraftarı ciddi sıkıntıya sokuyor. Ben bunu asla doğru bulmuyorum.

Süper Lig'deki ve 1. Lig'deki kulüpler sözleşmeyi uzatmak istemiyor. Ancak Passolig pandemi durumundan dolayı 2 sezon kaybın olduğunu düşünüyor. Pandemi Passolig'e var da kulüplere yok mu? Pandemide o kadar sıkıntılar oldu. TFF'nin Passolig'e alet olmaması lazım. Passolig için güvenlik konusunda etkili diyorlar ancak bu bir kılıf" şeklinde konuştu.