Yeni Malatya Çarşısı 'Sıkışık Düzen' mi Olacak?
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan gazeteci Kemal Öztürk, 6 Şubat depremlerinin ardından beşinci kez geldiği Malatya'da kentin yeniden yapılanma sürecini değerlendirdi. Öztürk, şehirde büyük bir ilerleme olduğunu ancak yeni çarşının mimari olarak çok sıkışık düzen olduğu için eleştirildiğini söyledi.
6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden geçen neredeyse üç yılda, Malatya'da yeniden yapılanma çalışmaları büyük bir ivme kazandı.
Malatya Eski Canlılığına Dönemedi
11. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında 'Jeopolitik Yeniden Yapılanma' paneline katılan NTV siyaset yorumcusu www.aljazeera.net köşe yazarı Kemal Öztürk'ün deprem sonrası şehre gerçekleştirdiği 5. ziyaret, kentsel dönüşümün başarılarını ve eksikliklerini gözler önüne serdi. Kentte hızla yükselen konut ve ticari alanları inceleyen Öztürk, çarşı inşaatının gecikmesi, şehrin tam anlamıyla eski canlılığına dönemediğini söyledi.
 
Bakmadan Geçme