Yazıcı'dan Hıdırellez mesajı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Hıdırellez Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Baharın müjdecisi Hıdırellez'in dostluk ve kardeşliği temsil ettiğini belirten Yazıcı, bu özel günün barış ve huzur getirmesini diledi.

Yazıcı'dan Hıdırellez mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Hıdırellez Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Baharın müjdecisi Hıdırellez'in dostluk ve kardeşliği temsil ettiğini belirten Yazıcı, şunları söyledi: “Türk kültüründe olduğu gibi birçok farklı kültürde de yazın başlangıcı olarak görülen 5-6 Mayıs Hıdırellez Haftası, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilmektedir. 

Milletleri ayakta tutan ve aidiyet hissiyle fertleri birbirine bağlayan en önemli unsur şüphesiz ki kültürdür. Dünya barışına katkı sağlayan, geleneklerimiz arasında yer alan, geçmişi, Mezopotamya ve Orta Asya’ya kadar uzanan bu köklü gelenek, gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılması gereken en önemli kültürel miraslarımızdandır. 

Kadim tarihimiz boyunca kültürel zenginliğini koruyarak günümüze aktaran milletimiz, Hıdırellez Bayramını da barışın, dostluğun, kardeşliğin imgesi olarak kabul etmiş, sosyal faaliyetler ve gelenekler ekseninde yüzyıllardır kutlaya gelmiştir. Dostluk ve kardeşliği pekiştirmek adına yüzyıllardır kutlanmakta olan Hıdırellez, vatandaşlarımızın kaynaşmasına ve toplumsal huzurumuzun artmasına vesile olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu köklü geleneğin gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması, ülkemizin yanı sıra tüm dünyada da barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olması temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”