Yazıcı'dan Çağrı: 'Hayat Kurtarır!'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Kızılay'ın Malatya Park Avm'de açtığı kan bağışı standını ziyaret ederek kan bağışının önemini vurguladı.

Yazıcı'dan Çağrı: 'Hayat Kurtarır!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için Türk Kızılayı Malatya Şubesi tarafından Malatya Park Avm girişinde açılan stantı ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Kızılay'ın çalışmaları ve kan bağışının önemi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın sağlanmasında önemli çalışmalara imza atan Kızılay, ülkemizin kan ihtiyacını karşılayan gurur kaynağımızdır. Düzenli kan bağışı, stokların yeterli seviyede tutulması için son derece önemlidir. Çünkü kan, acil ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda sosyal bir sorumluluk meselesidir. Verdiğimiz kan; belki kendimizin belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacaktır. Bağışların en büyüğü insan hayatını kurtarmak ve bu iş için kan bağışı yapmaktır."

Vali Yazıcı, Malatyalıları kan bağışı yapmaya teşvik ederek şu ifadeleri kullandı:

"Akabinde Vali Ersin Yazıcı, sağlığı yerinde olan bütün Malatyalı hemşerilerimizi toplumsal sorumluluğa katılmaya davet etti. Kan bağışı, hayat kurtarır! Hep birlikte bu güzel olaya katkıda bulunalım."