Süveyda Keskin

İsmiyle Müsemma Bir Adam Dilipak

Süveyda Keskin

 “Aydın, yaşadığı toplumun üvey evladıdır” demişti Cemil Meriç. 

Ey DİLİPAK, yüreği pak, mücadelesi pak, teslimiyeti pak adam. Bu ülke seni de üvey evlatları arasına kattı. Hak adına haklının, mazlumun yanında olan ama hep mağdur kalan dev cüsseli adam, günümüze kadar olan kutlu mücadelene şahit olduk. Hamdolsun ki şahit olanlar safında olduk. 

Bir oluşum veya bireye destek olurken, yanlışları, günahları da dile getirmeyi bildin. Bu önemli çok önemli bir şey. Çünkü bizler ya layusel muamaelesi yapar yada kaldırır atarız. 

 Emri, yetkiyi ve gücü en yüce komuta merkezinden alan koca yürekli adam, seni hangi dava ve kimler hükümlü kılabilir?  Bir tek yaratıcıya eğilen imanı hangi muhakeme eğdirebilir? 

28 Şubat başörtülü bacılarının uğruna verdiğin amansız savaşında şimdi o bacılar savaş açanlar safında yer almışlar. Kadere bak. 312 general tazminata mahkum etmiş, evini satmışsın, ne çıkar! Didiniş; cennette ev almak isteyen biri için... Davasına vefa, insanına fedakarlığıyla özdeşleşen adam; nezih olanın yanında çirkef olanın karşısında olmanın bedelini ödüyorsun. 

Canhıraş gayreti, ilmi, ufku, ve ferasetiyle vatanına faydalı olmaya çalışan adam; hangi kör ve hangi nankör bu çırpınmayı görmezden gelir, inkar edebilir! 

Militanlaşmış feminist kadınların taşıdığı pankartlarda kendilerini tanımladıkları kavramlardan, kendinde zerre iffet barındıran her insan evladının gözlerine ar indi, utanç duydu, yerin dibine geçti! Onur (!) duydukları tanımlamaların yanında senin sözlerin  zemzem kalırken; kim kimin yanında, kimin savunucusu ve kurban kim? Gözler, duyular, vicdanlar, izanlar buna da şahit oldu.

Ey vatanına aşık; insanının, gençliğinin derdini dert edinen dürüst, PAK adam; isminle müsemma pak şahsiyetini kim ne şekil karalayabilir?

Cesur yürekli adam; döneminin aydınları resuller de yalnızdı, mahzundu.

Varsın olsun! Sen öleceksin, onlar da ölecek, bizler de öleceğiz. O büyük mahkemede rabbim yanında olacak. Suçlular, hükümlüler çıkacak ortaya. Ve Allah’ın izniyle mahzun olan sen olmayacaksın. 

"Şüphesiz onlar, hem kendi yüklerini hem kendi yükleriyle birlikte başka yükleri de yüklenecekler. Ve kıyamet günü, düzüp uydurduklarına karşı sorguya çekileceklerdir." Ankebut/13 

Yorumlar 4
Erol 17 Ağustos 2020 00:59

Çok güzel özetlemiş güzel kardeşim., ağzına yüreğine sağlık..

Osman Baharçiçek 15 Ağustos 2020 15:07

inandığı gibi yaşamayanlar bir zaman sonra yaşadığı gibi inanmaya başlarlar. Ve dönüp inandığı gibi yaşayanları taşlarlar. Son dönemde hali-pür melalimiz bu...

mehmet Tekin 15 Ağustos 2020 07:17

cemil meriç i okumak keske herkese nasib olsa ... okuyup anlamak ve buna kendindende birseyler katarak bir başkalarına anlatabilmeknise baska bir ayricalik Allah razi olsun Allah zihin acikligi versin hayirli sabahlar

Mehmet Altınkurt 14 Ağustos 2020 16:44

Yıllardır vakit-akit-yeni akit olarak yazılarını okuduğum Sayın Dilipak'a Reisi de karşı durdurdurdular ya, vesile olanların ervahına yuh olsun. Biz onun Hak savunucusu, yılmaz bir İslam mücahisdi olduğuna tanığız. Rabbim zalimlerin zulüm ve zararlarından korusun. Makalenize bu bakış açımla aynen katılıyorum Süveyda hanımefendi.

Yazarın Diğer Yazıları