Yavuz detayları açıkladı: İnönü Caddesi'nden Kışla'ya binlerce dükkan yapılacak!
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Malatya Valisi Seddar Yavuz, şehrin en işlet caddelerinde yapımı planlanan dükkan ve konutlara dair, 'Malatya merkezde Doğa Caddesi'nden Kışla Caddesi başlangıcına kadar uzanan bölgede 9 bin 398 ticarethane ve 5 bin 283 konut olmak üzere toplam 14 bin 696 bağımsız bölümün yapımı planlanmıştır.' dedi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin 3’üncü yıl dönümü kapsamında mesaj yayımladı. Mesajda afetlerin acı sonuçlarına değinen Yavuz, dirençli yapıların da öneminden bahsetti.
Hazırlıklı olmak herkesin sorumluluğu
Deprem gerçeğiyle yüzleşmek ve olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Yavuz, “Deprem öldürmez, bina öldürür.” anlayışıyla; depreme dayanıklı yapılar inşa etmek, toplumumuzu bilinçlendirmek ve riskleri en aza indirerek geleceğe daha güvenli adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu doğrultuda Valiliğimizin öncülüğünde, kamu kurumlarımızla iş birliği içerisinde ilimizdeki yapıların depreme dayanıklı hâle getirilmesi ve güçlendirilmesi için kesintisiz çalışmalar yürütülmektedir.” ifadelerini kullandı.
Binlerce dükkan ve konut yapılacak
Malatya’da kapsamlı bir iyileşme süreci yürütüldüğünü söyleyen Yavuz, şehrin tarihi dokusu korunarak daha güçlü, daha güvenli ve daha yaşanabilir hale gelmesi amacıyla çalışıldığını belirtti. Malatya’da tamamlanan ve yapımı devam eden projelere de değinen Yavuz, şunları kaydetti:
“Yaşadığımız bu büyük felaketin ardından yalnızca kayıplarımızı anmakla yetinmiyor; asrın felaketinden asrın inşasına uzanan kapsamlı bir dönüşümü de kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ilimiz genelinde yerinde dönüşüm dâhil olmak üzere toplam 120.725 bağımsız bölüme ulaşılmış, kırsal alanda ise 361 mahalle ve 1.236 lokasyonda 15.567 konutun yapımı tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra 55 ihale ve 69 rezerv alanda imar ve inşa faaliyetlerimiz aralıksız devam etmekte olup, 90.052 konut ve 13.178 ticarethane olmak üzere toplam 103.230 bağımsız bölümün yapım süreci sürmektedir. Malatya merkezde Doğa Caddesi’nden Kışla Caddesi başlangıcına kadar uzanan bölgede ise 9.398 ticarethane ve 5.283 konut olmak üzere toplam 14.696 bağımsız bölümün yapımı planlanmıştır. Hayata geçirilen tüm bu çalışmalar, devletimizin güçlü iradesini ve milletimizin sarsılmaz dayanışmasını açıkça ortaya koymaktadır. Amacımız, Malatya’yı yalnızca yeniden inşa etmek değil; daha güçlü, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir olarak geleceğe taşımaktır.”
Bakmadan Geçme

