Yavuz'dan yeni eğitim dönemi mesajı: Denetimler artırılmalı
Malatya'da yeni eğitim ve öğretim dönemi dolayısıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, ulaşım güvenliği (servisler) ve okul çevresindeki denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.
Malatya’da Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında eğitim ve öğretim faaliyetleri, okul güvenliği ve servis hizmetleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yavuz, çocukların vatana faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin ortak sorumluluk olduğunu belirtirken, ruhsal ve fiziksel olarak da korunması gerektiğini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknolojiye Yönelmek Zorundayız
Sanayi devrimiyle başlayan süreçte teknoloji ve sermaye birikiminde geride kalındığını vurgulayan Yavuz, bunun da tarihsel ve toprak kayıplarına yol açtığını belirterek şunları dile getirdi: “Bugün sorgulamamız gereken soru şudur: Neden geri kaldık? Bunun cevabını araştırmak, ders alıp bilim, sanayi ve teknolojiye yönelmek zorundayız. Hiçbir mazeret başarının yerine geçemez. Dinimiz ve medeniyetimiz ilim öğrenmeyi emreder. Hz. Peygamberimizin (S.A.V.) “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” sözü ve Hz.Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü bu gerçeği teyit eder. Bu yüzden çocuklarımızın eğitimine, araştırmaya ve bilmeye daha fazla önem vermeliyiz.”
Sınav Başarısına Odaklanmak Yetersiz
Eğitim sisteminde sadece sınav başarısına odaklanmanın yeterli olmadığını belirten Yavuz, “İyi insan, toplumla sağlıklı ilişki kurabilen bireyler yetiştirmek; teşekkür etmeyi, özür dilemeyi bilen, empati sahibi nesiller oluşturmak da aynı derecede önemlidir. Kopyacı, tek tip eğitim yaklaşımları başarılı olamaz; farklılıkları yönetebilen, özgün eğitim modellerine ihtiyacımız var.” dedi.
Denetimlerin Artırılması Gerekiyor
Güvenliğin öncelik olduğunu dile getiren Yavuz, okul çevrelerindeki denetimlerin de artırılması gerektiğini kaydetti. Narkotik timler, emniyet ve jandarma ekipleriyle ortak çalışmalar yürüteceklerini aktaran Yavuz, “Güvenlik konuları da birinci önceliğimizdir. Okullarımızda çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel olarak korunması, ulaşım güvenliği (servisler) ve okul çevresindeki denetimlerin artırılması gerekiyor. Uyuşturucu ile mücadelede kararlıyız, zehir tacirlerine izin vermeyeceğiz. Narkotik timleri, emniyet ve jandarma ile ortak çalışmalar yürütülecek; aileler de çocuklarına sahip çıkacaktır. Ayrıca trafik güvenliği konusunda da uyarıyorum: Kurallara eksiksiz bir şekilde riayet edilecek, bu konuda hiçbir esneklik tanınmayacaktır. Özellikle okul servis sürücüleri trafikte çok daha dikkatli ve temkinli olmalıdır. Yavrularımızın güven içerisinde eğitim-öğretim hayatına devam edebilmeleri için bu konuyu çok önemsiyorum. Denetimler kararlılıkla sürecek ve kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemler uygulanacaktır.” diye konuştu.
Yavuz, son olarak devletin, yoksul ailelerin her zaman yanında olduğunu, gerek sosyal yardım, gerekse vakıf destekleri yolu ile ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşılacağını ifade etti.
Bakmadan Geçme





