Yaşarken ölü gösterdiler

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Battalgazi ilçesi Başharık Mahallesinde yaptığı yol çalışması vatandaşı mağdur etti. Belediyenin, Başharık Mahallesi Gönültaş Caddesi'nde yaşayan vatandaş Faik Kınacı'yı, geçen yıl mahkemeye verdiği evin fiyatını değerinin altında göstermek için yaşayan vatandaşı ölü gösterdiği iddia edildi.

Yaşarken ölü gösterdiler

Büyükşehir Belediyesi, Başharık bölgesinde bulunan kanalın üstünde yaptığı yol çalışmasının vatandaşları mağdur ettiği ileri sürüldü. Belediye, yol çalışması için Başharık Mahallesi Gönültaş Caddesi 187 numarada bulunan 2 katlı eve yıkım kararı verdi. Belediye 225 metrekare arsaya karşılık, başka bir yerde vatandaşa 127 metrekare arsa verdi. İddiaya göre, vatandaş Faik Kınacı’nın yaşadığı evin değerini düşük göstermek için belediyenin vatandaşı mahkemede ölü diye gösterdi. Kınacı, belediyenin, kafasına göre değer tespiti yapmak için kendisini ölü gösterdiğini ileri sürdü. 

250 bin lira vereyim çık diyorlar

Evinin değerinin altında gösterilmesine tepki gösteren vatandaş Faik Kınacı, belediyenin kendisini geçen yıl mahkemeye verip, ‘ölü diye’ gösterdiğini anlatarak, “46 senedir bu ev benim ve ben bu evde yaşıyorum. Belediye şimdi bana ‘250 bin lira vereyim çık’ diyor. Geçen yıl bu fiyatı verdiler, ev yapmaya kalksam her şeyin fiyatı 3 katına çıktı. Benim evin 2 katlı bir eve, bodrumlu, teraslı, bahçeli bir ev. Şimdi bana 2 milyon verseler ben bakmam. Bu mevki Malatya’nın hiçbir yerinde yok. Belediyeden benim evimin değerini vermesini istiyorum” dedi. 

Evimizi yıkmak için mi size oy verdik!?

Faik Kınacı’nın oğlu Suat Kınacı ise, “Geçen sene Malatya Büyükşehir belediyesi babamı mahkemeye verdi. Babamı öldü göstermiş. Kendi kafasına göre değer tespiti yapmış. 2 katlı bodrumlu, teraslı, bahçeli eve 250 lira buraya değer biçmiş. Babam, annem 87 yaşında insanlar ve mağdurlar. İcradan kâğıt geldi ’15 gün içerisinde boşaltın’ diyorlar. Babam bu yaştan sonra nerede kirada gidip oturacak. Babam değerinde 2 milyona vermez burayı. Kiracısı da çıktı, kiracıda mağdur duruma düştü. Şimdiki şartlarda yeni bir ev yapayım desen 250 bin liraya bir temel atamazsın. Emekli adam kiraya mı vere, kendisine mi baksın. Bizim belediyeden isteğimiz değerini versin. Ya da kendisine oturacağı bir daire versin. ‘desin ki gel sana şurada bir daire vereyim’ bu yaştan sonra adam nerede gidip kirada oturacak. Adam 50 senedir kirada oturuyor. Kirada yapabilir mi ki? Belediye buradaki millet zulüm yapıyor. 20 yıldır AK Partiye, belediyeye oy veriyor. Oy verdi ki evini başına yıkalar. Evimizi yıkmak için mi size oy verdik” diye konuştu.