Yakınca'da kentsel dönüşüm başlıyor

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konut ve 22 dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.

Yakınca'da kentsel dönüşüm başlıyor

TOKİ Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi'nde yapılacak olan 541 konut, 22 dükkan inşaatı ve altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 2 Martta Ankara'da ihaleye çıkacak. İhaleye ilişkin yapılan bilgilendirmede, Yakınca Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Tünel Kalıp Sistemiyle 441 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 100 Adet Konut ve 22 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yaptırılacağı ve bu işler için bir ihale düzenlendiği duyuruldu. 

600 günde teslim edilecek

İhale şartnamesinde yer alan bilgilere göre yapılacak olan ihalenin ardından ihaleyi kazanan firma veya kişi yer tesliminin ardından 600 takvim gününde tüm projeyi teslim edecek. Bu süre içerisinde Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 541 konut ve 22 dükkan inşaatı inşaatı tamamlanacak. Ayrıca proje kapsamında altyapı ve çevre düzenleme işleri de belirtilen süre içerisinde tamamlanacak. İhaleyi kazanan gerçek veya tüzel kişiye TOKİ tarafından yer teslimi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde yapılacak ve projeye başlanılacak.