Verilen sözler tutulmadı

Battalgazi ilçesine bağlı Şehit Fevzi Mahallesi Cumhurbaşkanı kararı ile 'Riskli Alan' ilan edilmişti. Bu duruma bağlı olarak Battalgazi Belediyesi deprem sonrasında kentsel dönüşüm için harekete geçti. Mahalle sakini Yavuz Keskin, dertlerini kimseye anlatamadıklarını belirterek, '420 evden 20 ev kaldık ne kapımızı çalan ne halimizi soran var. Toplantılar yapılıp, sözler verilmesine rağmen halen resmi bir şey yok' dedi.

Verilen sözler tutulmadı

Elazığ ve Malatya’da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından özellikle riskli alanlarda kentsel dönüşüm yapılması için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda Şehit Fevzi Mahallesi’nde sağlıklı bir dönüşüm yapılması planlanıyor ancak orada bulunan vatandaşlar tedirgin. 

Resmi bir yazı elimize ulaşmadı

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Mahalle sakinlerinden Yavuz Keskin, kentsel dönüşüm kapsamına giren Şehit Fevzi Mahallesi'nin resmen üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek, "Şehir merkezine en yakın mahalle tıpkı bomba düşmüş terk edilmiş bir yer gibi içler acısı içinde. Toplantılar yapılmasına rağmen sözler verilmesine rağmen halen resmî bir şey yok. 420 evden 20 ev kaldık, ne kapımızı çalan ne halimizi soran var. Battalgazi Kaymakamını mahallemizde tanıyan, gören yok ama yazısı sürekli her yerde dolaşıyor. Malatya Valisini bir kere ne duyan ne gören var. Biz bu şehrin evlatlarıyız, bizde hizmet almak, yenilenmek istiyoruz. Kentsel dönüşüme karşı değiliz ama 400 ev yıkmak kolay da neden bir resmî evrak vermek bu kadar zor. Haziran ayından beri süren ve halen devam eden ve ne resmi bir açıklama nede bir yazı elimize ulaşmadı. Pandemi sürecinde ev taşımak zor ve daha diğer deprem konutları yerleşmeden ev bulmak imkansız. Bizi ciddiye alan bir mevki makam maalesef yok. Sesimizi duyun kendi ülkemizde yabancı gibi davranılması üzücü ve onur kırıcı söz uçar yazı kalır resmî bir şey olmadan çıkmam imkansız" diye konuştu.