Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından başlatılan müzik kursları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her yaştan vatandaşın katıldığı kursta, piyano ve bağlama gibi çeşitli enstrümanlar öğretiliyor.

Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle, Yeşilyurt Kent Konseyi’nde başlatılan bağlama ve piyano kursuna vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Müzik kurslarına katılan kursiyerler ilgi duydukları alanda kendilerini geliştirmeye devam ediyor. 

Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi

Kurslarda teorik ve pratik eğitimin yanı sıra, konserler ve atölyeler gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenerek katılımcıların müzik becerilerini geliştirmeleri ve yeni insanlarla tanışmaları sağlanıyor.

Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi

Piyano kursuna katılan 25 kursiyere piyano çalmanın tüm tekniklerini öğrettiklerini söyleyen Piyano Eğitmeni Muhammet Şahin Güneş, “Ailelerimiz ve çocukları kursumuza büyük ilgi gösteriyor. Çocuklarımız her geçen gün kendilerini geliştiriyorlar. Kursiyerlerimize temel eğitimler vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Geçit’e özel teşekkür

Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi

Müziğe büyük ilgi duyduğunu ve bu nedenle bağlama kursuna geldiğini söyleyen 59 yaşındaki kursiyer Perihan Yıldırım, “Ev hanımıyım, müziği çok seviyorum. Burada stres atıyorum ve zamanımı çok faydalı geçiriyorum. Hocalarımız bizimle yakından ilgileniyorlar, verimli bir kurs ortamında olmaktan çok mutluyum. Özellikle depremden sonra burası bana çok iyi geldi. Bize bu imkânı sunan Belediye Başkanımız İlhan Geçit beyefendiye ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bağlama kursunun verimli ve öğretici geçtiğini söyleyen kursiyer Kıraç Çelik,“ Açıldığı günden beri kursa geliyorum, verimli bir ortamda çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Hocalarımız sayesinde bağlama çalmayı öğrendim ve buradan sonra piyano kursuna da gideceğim. Sanatsal kurslara verdiği önem ve desteklerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan müzik kurslarına yoğun ilgi

Bağlama kursuna farklı yaş gruplarından kursiyerlerin katıldığını söyleyen Bağlama Eğitmeni Ahmet Furkan Avcı ise şunları söyledi: “Kursumuz 6 aydır devam ediyor, ilgi oldukça yüksek ve her yaştan kursiyerimiz var. Notalar ve bağlama çalma teknikleri üzerine kursiyerlerimize teorik ve pratik bilgiler paylaşıyoruz. Öğrenme istekleri ve hevesleriyle derslere çok iyi motive olan kursiyerlerimizin gayreti derslerimizin daha verimli geçmesini sağlıyor. Bize bu imkanı sağlayan İlhan Geçit Başkanımıza ve Kent Konseyi yetkililerine teşekkür ediyoruz.”