Vatandaşın yol çilesi

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı 4. Sokaktaki yol, yağan yağmur sonrası çamur ve çöküntü içerisinde kaldı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, Büyükşehir Belediyesi ekipleri sokakta yaşanan su arızası için yoldaki asfaltı kırdığı ancak üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kırılan asfaltın yenilenmediği için sokakta çamur ve çöküntü oluştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaşın yol çilesi

Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Çarşıbaşı 4. Sokağı'nda yağmur sonrası çöken yollar 2021 yılında Malatya'da yaşanan içler acısı durumunu ortaya koydu. Gazetemizin whatsapp ihbar hattına gelen videoda, vatandaş, belediyenin kırdığı asfaltı yapmadığı için çamurlu yolda yaşanan çöküntüyü adeta isyan ederek kendi imkanlarıyla kapatmaya çalışıyor.

Vatandaşla ilgilenen vatandaşı soran yok 

Mahalle sakinlerinden Hasari Ük, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık bir yıl önce su arızası için yoldaki asfalttı bozup gittiğini ileri sürerek, "Biz her yere başvuru yaptık, günlük buradan geçiyorlar ama biri demiyor ki buraya bir asfalt yapalım bir çakıl dökelim ki köylü rahat etsin. Vicdanım rahat etmedi yolun etrafındaki kırılmış asfaltları getirip çukurları dolduruyorum. Bizim MOTAŞ arabası geldi mi altı yere değmesin. Yazık günahtır vicdanım kabul etmedi bu gün pikapla asfalt parçaları sağda solda topladım ki en azından bir kısmını, gücümüz yettiğini yapayım, gitmediğimiz kapı kalmadı. Belediyeye, muhtara, yardımcısına, müdürüne söyledik hiç kimse ilgilenmedi. Ancak Cumhurbaşkanı gelsinki yolu tertemiz yapalar. İnşallah bir gün gelir görür, halimizi görür. Görüyorsunuz pikapla gidip sağdan soldan asfalt parçaları getiriyorum ki bu çukurlara koyalım ki millet rahat geçsin. Yani biz bu mahalleye Amerika'dan mı geldik, Rusya'dan mı geldik gavurlardan mı geldik. Biz elhamdülillah Müslümanız, ilgilenen yok soran yok. Sanki biz Yunanistan'dan gelmişiz Amerika'dan gelmişiz buraya yerleşmişiz. Hepimiz bu vatanın çocukları değil miyiz. Bizim ne günahımız var. Bizim ne suçumuz var. Ama seçim günü geldiği zaman bir oy almak için bütün imkanları kullanıyorlar, seçim bitti mi vatandaşı unutuyorlar. Ne yapalım ancak Allah'a bırakalım. Başka ne yapalım gider boş yerlere asfalt döker, hizmet yapar ama böyle bir mahalleye yolu yıkıp bırakırlar.  Bir arıza için yolu kırmış atmış kenara. Tam bir senedir gelip yapacaklar. Kırmasını biliyorsun da bir avuç asfalt dökmesini bilmiyor musunuz arkadaş" diye serzenişte bulundu.