Vatandaş tepkili

Son günlerde enflasyona bağlı olarak artan fiyatlardan vatandaşlar şikayetçiyken, hastane kantinindeki fiyatlar adeta 'pes' dedirtti. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik önündeki hastane kantininde hastaların ve yakınların sürekli alışveriş yaptığı marketteki fiyatlar vatandaşın tepkisini topladı. Alışveriş sonrası ödedikleri yüksek ücretler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, mecburen satın aldıklarını belirterek, fiyatların denetim yetersizliğinden kaynaklandığı iddiasında bulundular.

Vatandaş tepkili

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi kantininde satılan ürünlerin fiyatları ateş pahası. Her gün binlerce kişinin alışveriş yaptığı hastane kantini/marketi ile diğer marketler arasında bir bisküvide bile 4 lirayı bulan fark olması nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. Hastane kantinlerinde satılan yiyecek ile içecek fiyatlarının gelişi güzel belirlendiğini söyleyen hasta yakınları, hastane kantinlerinin de fiyat konusunda denetlenmesini istiyorlar. 

Denetimler yetersiz

Sadece Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin değil, diğer hastanelerinde kantinlerinin de fahiş fiyatlarla ürün sattığını dile getiren vatandaşlar, “Hastalarımız için geliyoruz. Mecburen kalıyoruz. Alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak fiyatlar çok yüksek. Mecburen almak zorundayız fiyatların yüksekliği cebimizi zorluyor. Zaten son bir yıldır fiyatlar yüzde 100 zamlandı. KDV yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. Ama burada fiyatlar düşme oldu mu bilmiyoruz. Market fiyatlarını biliyoruz. Buradaki fiyatlar, nerdeyse marketlerin iki katı. İl Sağlık Müdürlüğü neden kantin fiyatlarını müdahale etmiyor?” diyerek fiyatlara müdahale edilmemesinden dert yandılar.