Valilik Açıkladı! TYP'liler Devam Edecek Mi?

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından İŞKUR tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) başlatılmıştı. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, TYP kapsamında çalışan 2 bin 500 TYP personelinin sözleşmelerinin sona ermesiyle birlikte yenilenmeyeceğini söyledi. 

Valilik Açıkladı! TYP'liler Devam Edecek Mi?

Valilik binasında açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, TYP'nin kalıcı kamu personeli statüsü sağlamadığını, özü itibariyle geçici bir program olduğunu vurguladı. Vali Yazıcı, sözleşmeleri sona eren TYP’lilerin program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR il müdürlüğüne davet edileceğini söyledi.

Yeni TYP alımı olacak mı?

Vali Yazıcı, “Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kurslarına; çalışmak isteyenler özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirilecektir. Bunu da OSB'ler ticaret ve sanayi odaları ve diğer tüm olanakları kullanarak çözeceğiz. Bununla birlikte ilimizin yeniden ihtiyaç duyması halinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi için farklı vatandaşlarımızın yararlanabileceği ve TYP kriterlerinin uygulandığı yeni TYP kontenjanı tahsisi de söz konusu olacaktır. Böylelikle sürdürülen hizmetlerde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir” dedi. 

Valilik TYP'lilerin Durumunu Açıkladı!

Yazıcı, deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için hep birlikte çalışacaklarını ve bu süreçten de alnımızın akıyla çıkacaklarına inandığını ifade etti.