Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Trafik Haftası Etkinlikleri programına katıldı. Trafik kurallarının önemine değinen Yazıcı, 'Saygı çerçevesinde başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmememiz gerekiyor' dedi.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolu Trafik Haftası kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde “Hayatla Yarışılmaz” temalı program düzenlendi.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!

Programa, Malatya Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!

Trafik kurallarının önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Yazıcı, “Sizler; yaya olarak veya araçla, trafiğe çıktığınızda eğer kurallara uymazsanız kendiniz dahil olmak üzere diğer insanların canlarının yanmasına sebep olursunuz. Dolayısıyla yaya olarak veya araçla trafiğe çıktığımızda hepimizin uyması gereken kurallar var. Saygı çerçevesinde başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmememiz gerekiyor” dedi.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!
Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından program, Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anasınıfı öğrencilerinin trafik gösterisiyle devam etti. Akabinde, öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!

Son olarak Vali Yazıcı tarafından, kentte ticari taksi, minibüs ve servis aracı şoförleri arasından, araç kullanırken gösterdikleri dikkat ve sergiledikleri davranışlardan dolayı örnek seçilen şoförlere ödül verildi.

Vali Yazıcı'dan trafik uyarısı!
 İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Ercan Altın tarafından, trafik hizmetlerinin yerine getirilmesinde ve meydana gelen trafik kazası sonrası olaylara müdahalede görevli personeller arasından, başarılı çalışmaları ve performanslarıyla örnek olan yılın Trafik Polisi ve yılın Jandarma Trafik görevlisi olarak seçilen personellere, hediyelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.