Vali Yazıcı'dan Anne-Babalara uyarı! 'Mücadele edin'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, anne-babaları uyararak, 'Bağımlılıkla mücadele konusunda ne olursunuz çocuklarınızı bu illetle buluşturmamaya, bu illetle tanıştırmamaya mücadele edin' dedi.

Vali Yazıcı'dan Anne-Babalara uyarı! 'Mücadele edin'

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi koordinasyonunda ‘Bağımlılıkta Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü’ konulu eğitim programı düzenlendi. Kongre Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Müdürü Burak Ata ve Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk katıldı.

Vali Yazıcı'dan Anne-Babalara uyarı! 'Mücadele edin'

Mücadele öncelikle anne-babaya düşüyor

Bağımlılığı çağın en büyük problemi olarak nitelendiren Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Tek çeşit bağlılık değil, ne yazık ki gelişim, değişim, dönüşümün önümüze getirdiği yeni bağımlı türleri de oluşmaya başladı. Uyuşturucu başta olmak üzere keyif verdiği şeklinde ifade edilen ama insan sağlığını gerçekten çok kötü etkileyen, bağımlı hale getiren, bütün değerlerini adeta yok eden bağımlılıklarla mücadele konusunda bizlere burada bulunan herkese öncelikli olarak görev düştüğünü değerlendiriyorum. Öncelikli olarak anne babanın görevidir" dedi.

Vali Yazıcı'dan Anne-Babalara uyarı! 'Mücadele edin'

Ailelerin çocuklarıyla geçirdiği vakit daralıyor

Bağımlılıkla mücadele usullerinde değinen Vali Yazıcı, "Evlatlarının yetiştirilmesi, doğruyu yanlışı öğretmesi, bu keyif verdiği ifade edilen alkole ya da diğer uyuşturuculara kadar bunlarla buluşmaması, tanışmaması için yapılacak ilk eğitim anne baba tarafından yapılmalı. Anne babadan sonra tüm öğretmenlerimizin ana görevi olduğunu düşünüyorum. Hatta günümüz itibariyle anne babanın evladıyla vakit geçirme süresinin her geçen gün kısaldığını gördükçe, kadınlarımızın da iş hayatına girdiği ve her geçen gün sayılarının arttığını gördükçe, annenin çocuğuyla geçirdiği vaktin azaldığını gördükçe, öğretmen arkadaşlarımın çocuklarımızla ilgili sorumluluğunun daha da arttığını değerlendirmekteyim. Bağımlılıkla mücadele konusunda ne olursunuz çocuklarınızı bu illetle buluşturmamaya, bu illetle tanıştırmamaya mücadele edin" şeklinde konuştu.