Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Orhan Kara, covid hastalarının ölüm sebebinin kalsiyum düşmesinden dolayı olduğunu söyledi. Pandemi döneminde doktorlara yanlış tedavi yönteminin dayatıldığını belirten Kara, hataların sorumlusunun DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) olduğunu ifade etti.

Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr.Orhan Kara, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde "Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış" konulu seminer verdi.Covid hastalığının yapısından bahseden Kara, hastalığının doğru tedavisinin nasıl olacağını anlattı.

Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

DSÖ tarafından doktorlara yanlış tedavi dayatıldı

Covid hastalığının, kalsiyum, sodyum, potasyum gibi elektrolitlerin kaybına sebep olan basit bir mide bağırsak enfeksiyonu olduğunu vurgulayan Kara, erken dönemde doğru tedaviler yapılmadığı için ölüme giden sürecin başladığını belirtti.

Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

Hastaların kanındaki kalsiyum seviyesinin düşmesinden dolayı öldüğünü söyleyen Kara, şu ifadeleri kullandı:"O günlerde hastaların kanındaki kalsiyum seviyelerinin düşük seyrettiğinin farkına vardım. Geriye dönük, sistem üzerinden, geçmişe dönük veriye dayalı basit bir istatistiki bilimsel çalışma başvurusu yaptım. Konusu, "Yoğun bakımda ve servislerde tedavi görmüş ve taburcu olmuş (veya kaybedilmiş) Covid-19 hastalarının yatışları sırasında kanlarında bakılmış olan kalsiyum, sodyum, potasyum seviyelerinin, hastalığın ağırlaşmasındaki rolü"  olan bilimsel çalışma talebime,  İnönü Üniversitesi’nde bulunan o zamanki İl Bilimsel Etik Kurulu ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilimsel Etik Kurulları tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden red yanıtı verildi. Şimdi ortaya çıkan yüzlerce binlerce bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, Covid-19' da hastalık tablosunun ağırlaşması ve ölüme gidişin temel sebeplerinden biri, hastaların kanındaki kalsiyum seviyesinin düşmesiymiş. Doktorlara dayatılan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kaynaklı resmi tedavi kılavuzunda, hastaların kanındaki kalsiyum seviyesi düşmesin diye hiç bir öneri yer almamıştır.Ne yazık ki yaşanan faciada DSÖ kadar,  bana basit bir bilimsel çalışma iznini bile vermeyen Malatya İl Etik Kurulu'nun da payı vardır." 

Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

Temiz havada uzun süreli yürüyüşlerin yaptırılması gereken hastaların eve kapatıldığını belirten Kara, doğru bir yaklaşım olmadığı için ölümlerin yaşandığını ve bu ölümlerden DSÖ’nün sorumlu olduğunu kaydetti.

Uzman doktor DSÖ'yü hedef aldı! Doktorlara yanlış tedavi dayatıldı!

Kara,“İlk günlerinde hızlı bir şekilde bolca sıvı elektrolit verilerek temiz havada uzun süreli yürüyüş yaptırılması gereken hastaya, ev hapsi ve aritmik ilaçlar verilerek covid tedavisi yapılamaz. Serumda kalsiyum, sodyum, potasyum gibi elektrolitlerin kaybına sebep olan basit bir bağırsak tutulumu, zamanında ve doğru bir yaklaşım uygulanmadığı için ağır pnömoni komplikasyonuyla insanların ölümüne sebep olmuştur. Dünya Sağlık Örgütü dünyanın en büyük örgütüdür. Pandemideki tüm tıbbi hataların kaynağı DSÖ'dür.Yapılan hatalı tedavilerin sonucunda ölen milyonlarca canın hesabının sorulması gerekir"şeklinde konuştu.