Üst geçit mağdur etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri, Yazıhan'ın merkezinde yapılan üst geçidin mağdur ettiği esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiler.

Üst geçit mağdur etti

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yazıhan’ın merkezinde yapılan üst geçidin mağdur ettiği esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Kiraz, burada yaptığı açıklamada, "Yazıhan’dan Fethiye’ye doğru bir yol varken üst geçit yapılmış. Bu üst geçit buradaki esnafın, esnaf ailelerinin, vatandaşların isyanına neden olmuş durumda. Üst geçit ile birlikte yıllardır burada olan esnaf iş yapamaz hale gelmiş. Yetkililere sesleniyoruz “ben yaptım oldu” mantığıyla olmaz bu işler. Her yerde aynı şeyi yapıyorlar, Yazıhan’da da ben yaptım oldu anlayışıyla bir ucubeyi getirmişler Yazıhan’ın içine yerleştirmişler. Bir ilçenin caddesi içinde böyle bir üst geçit yapılır mı? Hangi mantıkla yapılıyorsa Allah akıl fikir versin diyoruz. Burada onlarca esnaf evine ekmek götüremiyor. Bu isyanı her yerde duyuracağız. Burada mağdur olan esnaflar yeni yol üzerinden yer istiyorlar. Seslerini dile getirdikleri için esnafların dükkanlarına mühür vuruyorlar. Esnaf tepki gösterince tehdit ediyorlar dükkanlarınızı yıkarız diyorlar. Yazıhan Belediyesi’nde bu ne vicdansızlık. Hiç kimse bu dükkanları yıkamaz, hiç kimse buradaki esnafları tehdit edemez. Bu insanlar burada oturuyorlar, burada ekmek kazanıyorlar ve burada ekmek kazanmaya devam edecekler" dedi.

Biz istemiyorduk

Yapılan üst geçitten mağdur olduğunu belirten Yazıhanlı esnaf, hiç kimseye bilgi verilmeden, hiçbir esnafla görüşülmeden üst geçit yapıldığını savundu. Yazıhan Gayret Mahallesi Muhtar Sabri Beyaz ise, “Bu proje onaylanacağı zaman azalarımız ve mahallelilerle beraber belediye başkanının yanına gittik. İlk başta proje farklı yerde olacaktı ama proje birkaç defa değişti. Biz dilekçe yazdık ve imza topladık tekrar belediye başkanını ziyarete gidip dilekçemizi sunduk ama başkanın bize, “söylediği bu proje onaylandı ödenek çıktı, bu proje yapılacak”  dedi. Biz mahallelilerle beraber Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne gittik, orada da mağduriyetlerimizi anlattık. Bölge Müdürü bize bu proje Ankara’da onaylandı, bizlik değil. Biz istemiyorduk ama Ankara’da bastırıldığı için yapmak zorunda kaldık. Normalde kimse yapılan hizmetten şikayetçi olmaz ama esnaflarımızı mağdur edipte zor da bırakmak olmaz" diye konuştu. Haber Merkezi