Umutları diri tutacağız!

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, göreve geldiği takdirde önceliklerin kalıcı konutlar ve çarşıyı ayağa kaldırmak olduğunu söyledi. İlçenin ayağa kaldırılmasına öncelik verirken, belediyecilik hizmetlerini aksatmayacaklarını belirten Taşkın, 'Vatandaşımızın sabır ve temennisi bize güç veriyor. Zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Vatandaştan bu umudu gördükçe bize düşen bu umudu diri tutmak' dedi. 

Umutları diri tutacağız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, seçim çalışmaları kapsamında basın konteynerlerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında Net Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan Bayram Taşkın, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Battalgazi ilçesinin biran evvel ayağa kalkması gece gündüz demeden çalışacaklarını belirtti. Taşkın, seçim süreci boyunca, vatandaşlarını ziyaret ettiklerini, toplumun taleplerini dinlediklerini ve vatandaşların umutlarını diri tutmak istediklerini bunu içinde canla başla, gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade etti. 

Zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz

Umutları diri tutacağız!Taşkın, vatandaşların yarınlara dair umutlarının kendilerine güç verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Bizim umutlarımız yarına dair hayallerimiz, vatandaşımızın bu sabır ve temennisi bize güç veriyor. Zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Vatandaştan bu umudu gördükçe bize düşen bu umudu diri tutmak. Dışarıya gitmiş Malatyalı hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Umudunuzu kaybetmeyin, yarına dair hayallerinizi diri tutun biz sizlerin hayallerinizi yeşertmeye, hayallerinizi diri tutmaya, bir adım öteye götürmek için çalışmaya talibimiz. Başla, gözle, canla inşallah dinlenmeden, yorulmadan çalışacağız. Giden hemşehrilerimizin bütün hayalleri Battalgazi’ye, Yeşilyurt’a Malatya’ya dönme üzerine olsun. Malatya’daki Battalgazi’deki hemşehrilerimize de umutlarını diri tutmaları istiyorum. Bizlerde umutları diri tutmak için çalışacağız. Devletimizin büyüklüğünü sahada gezerken de görüyoruz. 5-6 aylık bir inşaat çalışması sonrası ayın 17’sinde 6 bin 600 kalıcı konutun kura çekimi var. Ancak güçlü bir devletin eliyle mümkün. Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya deprem bölgesine olan duyarlılığı ve hassasiyeti ile mümkün olabilir. İnşallah devletimizin bu gücünü, cumhur ittifakımızın birlikteliğini şehrin çarşının ayağa kaldırılmasında, mahallerin ayağa kaldırılmasında göreceğiz hep birlikte. Umudumuz tamdır. Bütün önceliğimiz konut ve çarşı. İnsanlar barınacak yer bulsun, açacağı dükkan bulsun bu sorunlar ile birlikte diğer belediyecilik hizmetleri de yapılacaktır. Bir taraftan mahalle oluştururken bir taraftan da büyükşehrimiz kanalizasyonu, merkezi idaremiz telekomünikasyon hizmetleri, TEDAŞ’ın hizmetleri, doğalgaz hizmetleri, şehrin estetiği noktasında ilçelerin ara sokakların, kaldırımların, asfalt, aydınlatma bunlar hızla devam edecektir. Ancak bu işin ana gövdesini mahallenin ayağa kaldırılması, çarşının ayağa kaldırılması oluşturuyor.” 

Vatandaşların, umudu bize cesaret veriyor 

Umutları diri tutacağız!

Taşkın, binlerce işyeri ve konutların yıkıldığı kentte, büyük sorunlar karşısında korkmamanın elde olmadığını dile getirerek, “Yıkılmış bir şehir yıkılmış bir Battalgazi binlerce iş yeri, binlerce konut. Konteynerlerde yaşayan, yüz yirmi yedi bin aile konteynerlerde yaşıyor. Binlerce esnaf konteynerden ticaret yapıyor. Bu büyük sorunun karşısında korkmamak elde değil. Ancak buna inanıyorum. 8 gündür bizim sahada gördüğümüz vatandaşımızın o olumlu tepkisi gerçekten bize cesaret veriyor. Umutlandırıyor bizi. Vatandaşımızı bütün olumsuzluğa rağmen umudunu yitirmemiş. Konteyner dediğimiz 21 metrekarelik alanı içerisinde yaşayan altı yedi kişilik ailenin o umudu bize duası, insanları o tevekkül içinde görünce yani ne kadar şükretsek az. İnşallah biz büyükşehir ve Yeşilyurt merkez ilçemiz olmak üzere. Sorunun zaten yüzde doksanı kalıcı konut ve kalıcı iş yeri. Yani önce bir mahalle, önce bir çarşı. Sonra belediyecilik dediğimiz sokak, kaldırım, temizlik, aydınlatma, sosyal donatılar, semt konakları, gençliğe, kadınlara yönelik çalışmalar. Şimdi bunlara sıra inşallah birinci basamaktan sonra geliyor. Şu anda birinci basamağımız sorunun yüzde 80’i olmayan mahalle, olmayan şehri oluşturmak. Bu noktada kentsel dönüşüm olsun, yerinde dönüşüm olsun, yapı güçlendirmesi olsun, ciddi bir çalışma içerisinde hem büyükşehrimiz hem de her iki merkez ilçe olarak” şeklinde konuştu. 

Zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz

Üniversitelerdeki ehil insanları şehre çekerek, bilim kurulunu güçlü hale getireceklerini, bilim insanlar ile birlikte yeniden bir kent inşa edeceklerini dile getiren Taşkın, “Üniversitelerimizde mimarlık fakülteleri, inşaat fakülteleri, kamu yönetimi gibi yerel yöneticilerin yetiştirildiği bölümlerimize bir diyalog içerisindeyiz.  Dışarıdaki üniversitelerde alanında ehil insanları biz Malatya'mızda çekerek bilim kurulumuzu daha güçlü hale getireceğiz. Dışarıdan da hocalarımızı getirerek bilim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunlar bize ışık tutacak. Bu bilim insanları. Yeniden bir kent inşası, yeniden mahalle inşası. Yani kolay bir şey değil. Bu belediyecilik çalışması, bir önceki döneme büyük, ondan önceki döneme benzemez. Ama Allah yaşattı. Keşke olmasaydı. Allah'tan geldi. Baş göz üstüne sabredeceğiz. İnşallah bizim umutlarımız yarına dair hayallerimiz, vatandaşımızın bu sabır ve temennisi bize güç veriyor. Zorluğun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Vatandaştan bu umudu gördükçe bize düşen bu umudu diri tutmak” diye konuştu. 

Bu bir bayrak yarışı

Mevcut belediye başkanlarının yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Taşkın, bayrak yarışını devraldıklarında duraksamaya mahal vermeden hizmet edeceklerini vurguladı. Taşkın, “ Bahsettiğim çalışmalar yeniden mahalle, yeniden şehrin ayağa kaldırılması, oluşturulması yanında belediyecilik hizmetleri devam ediyor. Mevcut başkanlarımız kendilerine hassaten teşekkür ediyorum. Bu zor şartlarda belediyecilik hizmetlerini o enkaz arasında görmeyi devam ediyorlar. Hali hazırdaki mevcut başkanımız Osman Güder Beyefendi ondan önce belediye başkanlığı yapmış Selahattin Gürkan Beyefendi'ye Battalgazi'miz için söylüyorum teşekkür ediyorum. Yine büyükşehir için bu enkaz altında hizmet sunmaya çalışan Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Bizleri onların bıraktığı yerden devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrak yarışını inşallah biz aksatmaksızın hiçbir duraksama mahal vermeksizin sürdüreceğiz” diye konuştu.