Dünya kayısı başkentine sahip Türkiye, on bin ton kayısı ithal etmiş!..

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), bitkisel ürünler denge verilerini paylaştı. Paylaşılan verilerde iç piyasada işlem gören kayısı miktarının 798 bin 561 ton olduğu açıklanırken bu miktarın 9 bin 330 tonunun ithal edildiği belirtildi. Bu rapor Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç'ın İran kayısısının, Malatya kayısısına katılarak satıldığı iddialarını doğrular nitelikte...

Dünya kayısı başkentine sahip Türkiye, on bin ton kayısı ithal etmiş!..

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), bitkisel ürünler denge tablosunu yayınladı. Yayınlanan tabloda en yüksek yeterlilik oranında yüzde 683,5 ile fındık sahip olurken, ikinci sıradaki incirin ardından gelen kayısı yüzde 390,6 yeterlilik oranı ile 3'üncü sırada yer alarak zirveye ortak oldu. Bununla beraber kayısıya dair ithalat verilerinin de olduğu tabloda 2022-2023 döneminde  9 bin 330 ton kayısı ithal edildiği açıklandı.

Türkiye on bin ton kayısı ithal etmiş!..

Çekirdeksiz kayısının kaynağı belli oldu

İddialar hakkında daha önce açıklamalarda bulunan Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç ise    kayısı rekoltesinin bilinçli olarak yüksek açıklandığını ve üreticiye oyun oynandığını öne sürerek, 'Sadece dışarıdan getirdikleri zerdaliyi kayısıya katarak sahtekarlık yaparlar. Bu Türkiye'ye ve Malatya'ya ihanettir. Çekirdeksiz kayısının nerede yetiştiği belli oldu. Rekolte yüksek tutarak diğer ülkelerden getirdikleri zerdalileri, Malatya kayısısı diyerek sattıkları ortaya çıktı' ifadelerini kullanmıştı.Türkiye on bin ton kayısı ithal etmiş!..