Türkiye'nin göz bebeği olacak

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde 217 yataklı, her oda tek bir yatak ve en ileri teknoloji donanımıyla yapılan Türkiye'nin en büyük Onkoloji Hastanesi hizmete başladı. İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin (TÖTM) karaciğer naklinde dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Onkoloji Hastanesi'nin, kanser tedavisinde de aynı başarıyı yakalayarak, Türkiye'nin göz bebeği olacağını söyledi.

Türkiye'nin göz bebeği olacak

Yapımına 2017'de başlanan ve inşaatı geçen ay tamamlanan 217 yatak kapasiteli hastane, 31 bin 590 metrekare kapalı alanı sahip. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek olan, bodrum ve zemin katlar hariç 6 katlı olarak inşa edilen hastanede, 176 onkoloji ve hematoloji yatak odası, 84 yataklı ayaktan kemoterapi, 20 kök hücre ve kemik iliği tedavi odası, 16 poliklinik, 16 yoğun bakım odası ve 5 radyoaktif iyotlu tedavi odası yer alıyor. Hastanenin açılış töreninin ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor. İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nin hizmete başlamasıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Onkoloji Hastanesinin, hafta başından itibaren hasta kabulüne başladığını anımsatarak, ilk olarak Medikal Onkoloji servisini taşıdıklarını belirtti. Kızılay, her gün hastanenin bir bölümünü hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

Dünya'da ve Türkiye'de ses getirecek

Onkoloji Hastanesi'ne ilk olarak medikal onkoloji servisini taşıdıklarını söyleyen Kızılay, "Dün itibariyle poliklinikleri taşınmaya başladık. Ülkemize, memleketimize Malatya’mız, başta olmak üzere kanser hastalarımıza çok güzel hizmet verecek. Kanser tedavisinde Türkiye'nin göz bebeği olacak. Şimdi 24 yataklı bir servisimizi açtık. Şuanda 22 hasta yatıyor. Her gün hastanenin bir bölümünü açıp, hasta yatırmaya başlayacağız. Bir ay içerisinde inşallah tümünü açmış olacağız. Zaten karaciğer nakliyle dünyanın önemli merkezlerinde biriydik. Şimdi yanına kanseri de koyuyoruz. Gelecekte de Onkoloji anlamında damgasını vuracak bir merkezi hizmete almış olduk. Burası Türkiye’nin en büyük Onkoloji Hastanesi İnşallah Dünya'da ve Türkiye'de ses getirecek" dedi.

Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biriyiz

TÖTM Başhekimi Ali Beytur ise, merkezin, hematoloji açısından Türkiye'nin en fazla kök hücre ve kemik iliği yapıldığını hatırlatarak, "Bu altyapıyı daha da geliştirdik. 40 hastaya kadar kapasiteyi artırdık. Aynı zamanda ayakta kemoterapi ünitesi olarak,  Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biriyiz. Bölgenin en büyük ayakta kemoterapi merkeziyiz.  Bunu genişlettik.  Şuanda hematoloji, medikal onkoloji ve kök hücre kemik iliği yapılan merkezimizdeki yatak sayısı 64, 64 yatak sayısını 217 çıkarttık.  Dün itibariyle açtığımız servis 24 yataklı bir servis, ileride devamını açacağız. Bu hafta poliklinikler açılıyor, bayramdan sonra da diğer üniteler açılacak. Nakilde elde ettiğimiz başarıyı onkoloji hastanesinde elde etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.