Türkiye, işçi haklarının en kötü olduğu ülke!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, 1 Mayıs Emek, Dayanışma Günü ve İşçi Bayramı kutlandı. Kutlama programında konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, 'İşçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasındayız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye, işçi haklarının en kötü olduğu ülke!

1 Mayıs Emek, Dayanışma Günü ve İşçi Bayramı Malatya'da coşkuyla kutlandı. Battalgazi İlçesi Emeksiz Caddesinde düzenlenen törene Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı başta olmak üzere bir çok siyasi parti, sendika ve STK katıldı. Emeksiz alt kavşağında toplanarak, Emeksiz Meydanı’na yürüyen vatandaşlara hitap eden Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, "İşçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasındayız" ifadesini kullandı.

Emekçiler yara sarmaya çalışıyor

6 Şubat depremlerine rantın neden olduğunu belirten Millioğulları, “Üzerinden geçen bir seneyi aşkın süreye rağmen depremin yarattığı enkaz öylece dururken işçiler, emekçiler dayanışmayla yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir kere daha depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımız için yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu depremle yıkılan sadece kentler olmadı bilimsel liyakatten uzak devletin kurumları da çöktü. Bizi ayağa kaldıran ilk eli uzatan ise dayanışmamız, birliğimiz, örgütlülüğümüz oldu. Bir kere daha gördük ki bir toplumun en büyük gücü bizlerin örgütlü gücüdür” açıklamasını yaptı.Türkiye, işçi haklarının en kötü olduğu ülke!

Filistin soykırımını lanetliyoruz

Millioğulları, “1 Mayıs emekle sermayenin yüzyıllardır süren çatışmasından doğan, dünya emekçi halklarının dayanışma ile haklarını haykırdığı gündür. 1 Mayıslar sadece emekçi günü değil dünya halkları ile dayanışma ve zulme karşı direnme günüdür. Kapitalizim her zaman olduğu gibi kendi krizlerini bölgesel küçük ölçekli çatışma ve savaşlarla kapatmakta, farklılık gösteren yönetim ve halklara gözdağı vermektedir. Ukrayna ve Ortadoğuda da yapılan budur. Savaş cinayettir. Soykırım seviyesine gelen bu savaşta en çok kadın ve çocuklar ölmekte ve acı çekmektedir. 1 Mayıs meydanından Filistin de yaşanan soykırımı lanetliyoruz” şeklinde konuştu.Türkiye, işçi haklarının en kötü olduğu ülke!

İşçi haklarının en kötü olduğu ülkeyiz

Ekonomik sorunlara değinen Millioğulları, “Masallar ve ninnilerle uyutulmaya çalışılan emekçi halkın artık açlık sınırının çok altındaki alım gücüyle uyumaya bile mecali kalmadı. Yüksek enflasyon yüzünden her gün ama her gün yoksullaşıyoruz. Tüm dünyada gıda fiyatları düşerken Türkiye gıda enflasyonunda açık ara birinci. Bankalar, holdingler, şirketler karlılık rekorları açıklarken bizler yoksullaşıyoruz. Çalışanlar açlık sınırının bile altındaki asgari ücrete mahkûm ediliyor. Emeklilere bir asgari ücret bile çok görülüyor. Bu da yetmezmiş gibi vergi yükü hep işçinin, emekçinin, emeklinin sırtında. Sermaye ise keyfine göre vergi veriyor bir gecede vergileri sıfırlanıyor, affediliyor. Oysa biz çok çalışıyoruz, çok üretiyoruz. Dünyanın en uzun çalışma saatleri Türkiye’de. Üstelik iş cinayetleriyle, meslek hastalıklarıyla cebelleşiyoruz. Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında.  Üstelik devlet MESEM uygulaması ile çocuk işçiliğinin önünü açtı. Bu uygulamada 8 çocuk hayatını kaybetti” dedi.