- Haberler
- Video Haber
- Türkiye'de Bir İlk: Malatya'da Erik Ağacında Kayısı Yetişti!
Türkiye'de Bir İlk: Malatya'da Erik Ağacında Kayısı Yetişti!
Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşayan çiftçi Abdullah Karakuş'a ait meyve bahçesinde bulunan erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor.
 
                            Pütürge ilçesi Bölükkaya Mahallesi’nde yaşayan ve uzun süredir çiftçilik yapan Abdullah Karakuş, bazı akademik çevrelerden aldığı destekle yaklaşık 5 dönümlük alanda meyve yetiştiriciliği yapıyor. Kayısı, erik, dut, şeftali gibi çeşitli meyvelerde zaman zaman ıslah çalışmaları da gerçekleştiren çiftçi Abdullah Karakuş, bahçesindeki erik ağacında kayısı meyvesinin yetiştiğini gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.
Tamam işte. Hiçbir yerde yok. Malatya'ya yayın ve don tuttu yandı derdi de olmaz. Erik ağacı daha sık tutar verim kuvvetli olur Hayırlı olsun.
Bakmadan Geçme
 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                         
                         
                         
                                         
                                     
                                        