• Haberler
  • Yaşam
  • Türkiye'de bir ilk, Malatya'da askeri kışla halka açıldı

Türkiye'de bir ilk, Malatya'da askeri kışla halka açıldı

Türkiye'de ilk kez konsepti gereği Malatya'da bir askeri kışla, etkinliğin ruhu ve mekan birlikteliği açısından kapılarını halka açtı.

Hafta sonu Malatya, örnek bir etkinliğe imza atıldı. Kentte, bulunan askeri kışla, etkinliğin ruhu ve mekân birlikteliği açısından kapılarını sonuna kadar halka açarak yerli ve millî savunma sanayiyi vatandaşlarla buluşturdu. 

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre vekil Ölmeztoprak'ın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yaptığı görüşmenin ardından, 2’nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı Tulga-1 Kışlası’nda "Malatya Halkı Yerli ve Milli Sistemlerle Buluşuyor" programı düzenlendi. Milletvekili Ölmeztoprak, etkinliğin, fikri hazırlık sürecinden kurumlar arası koordinasyona, etkinliğin oluşumundan sahadaki tüm organizasyon yapısına kadar her aşama hakkında bilgiler verirken, ordu-millet birlikteliğinin önemine vurgu yaptı. 

Malatya Valisi Seddar Yavuz ile birlikte önemli bir koordinasyon sağlandığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, bu başarılı organizasyonun Malatyalılar tarafından sahiplenilmesinin önemine dikkat çekti.  

Milli sistemler Malatyalılarla buluştu

Program kapsamında ATAK helikopteri, SUNGUR hava savunma sistemi, BMC VURAN 44, KİRPİ zırhlı araçları ile ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, BAYKAR ve MKE gibi kuruluşların geliştirdiği yeni nesil mühimmat ve komuta-kontrol sistemleri sergilendi.

Sahra mutfağı yoğun ilgi gördü  

Soğuk havaya rağmen sahra mutfağında vatandaşlara sıcak çorba, asker ekmeği, poğaça ve simit vatandaşları aynı sofrada buluşturarak sıcak bir ortam oluşturdu. Kışla içinde kurulan tanıtım alanlarında uzman personel, hem sistemlerin teknik özelliklerini aktardı hem de ziyaretçilerin sorularını yanıtladı. 

Türkiye artık kendi gücüne güvenen bir ülke

Bu tarihi organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, "Türkiye bugün savunma sanayisinde kendi kararını kendi verebilen, özgüveni yüksek bir ülke haline gelmiştir. Gençlerimizin ilgisi ve heyecanı, bu büyük vizyonun geleceğe taşınacağının en güçlü göstergesidir. Özellikle öğrencilerin stantlara yoğun ilgisi, savunma teknolojilerinin gençler için ilham verici bir alan haline geldiğini göstermiştir" dedi. 

Bu eserlerin arkasında millet var

Milletvekili Ölmeztoprak, Türkiye’nin savunma sanayideki başarısının büyük bir liderlik ve toplumsal destekle ortaya çıktığını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliği, mühendislerimizin emeği, sahada fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimizin kararlılığı ve aziz milletimizin desteğiyle savunma sanayimiz dünya ölçeğinde söz sahibi olmuştur. Malatya’mızın bu vizyona verdiği destek bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur" dedi. 

 Topaloğlu’na teşekkür ziyareti

Etkinliğin ardından Milletvekili Ölmeztoprak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu’nu makamında ziyaret ederek programın başarıyla icra edilmesine sundukları destekten dolayı teşekkür etti.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme