Tüfenkci şehre zarar veriyor

Malatya'da siyaset durulmuyor, Malatya'da Ak parti içinde birlik oluşmasına kararları ve müdahaleleri ile sürekli engel çıkaran Bülent Tüfenkci, Malatya halkında bezginlik oluşturuyor.

Tüfenkci şehre zarar veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süreci Tüfenkci uzatıyor

Tüfenkci, özelikle son günlerde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi aday belirleme sürecinin uzamasının baş müsebbibi olarak gösteriliyor. Kulislerden alınan bilgilere göre, her adayın kıymetli olduğu bir süreçte Tüfenkci, Malatya menfaatlerine gözetmek yerine kendine yakın isimlerin gelmesi için diğer aday adaylarını tabiri caiz ise belden aşağı ithamlarla yıpratması büyük tepki çekiyor. Deprem sonrası yerle bir olmuş Malatya’da Belediye Başkan adaylarının belirlenme sürecinin uzamasının Tüfenkci’den kaynaklandığı ifade ediliyor.

Hasbelkader bakan atanmıştı

2018 seçimlerinde Ak partiden 5. sıradan vekil seçildi. Bülent Tüfenkci, Malatya’nın bakanlık taleplerin etkisiyle son sıra vekil olmasına rağmen o dönemin kamuoyunca malum siyasi atmosferinin etkisi sonucu hasbelkader bakan atanmıştı. Tüfenkci, 4 yıllık bakanlık görevi boyunca Malatya’da büyük hayal kırıklığına neden olmuştu. Yıllar sonra bakanı olan Malatya’ya ne çevre yolunun yapılması için emek sarf etti nede hızlı tren için. Bakanlık gibi kudretli makamda bulunmasına rağmen büyük bir hayal kırıklığına sebep olan Tüfenkci, döneminde Malatya alacağı hizmetleri bile alamamıştı. Hatta kendisi de avukat olmasına karşın Malatya adliyesinin yapılamamasından ötürü pasifliği ile meslektaşlarından bile yoğun tepki almıştı. 

Malatya’ya katkı sağlayacak her bürokrata kulp taktı

Bakanlığı döneminde Malatya’ya kayda değer bir hizmeti olmayan Tüfenkci, başarısız bir dönem geçirmişti. Bakanlığı döneminde son yılların en büyük yolsuzluğu Çiftlikbank ve Tosuncuk yolsuzluğuna Bakanlığının görev alanına girmesine rağmen çok çok geç müdahale etmesi nedeniyle Türkiye çapında yüzbinlerce insanın mağduriyetine neden olmuş beddua almıştı. Bakanlıktan alındıktan sonra Malatya siyasetinde Malatya’ya faydalı olacak her bürokrata kulp takan, Malatya’ya katkı sağlayacak her nitelikli siyasetçiye Malatya tabiri ile ayak vuran, sürekli iş bilen adamlara muhalefeti ile milleti canından bezdiren Tüfenkci’ye tepkiler çığ gibi. Malatya Ak parti milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya için hayal kırıklığın ötesinde artık Malatya’ya zarar veriyor.