Tüfenkci'nin vaatleri bitmiyor: Raylar Gitti, Sıra Röntgende mi?
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 2026 yatırım programında adı dahi geçmeyen Malatya Şehir Hastanesi için 'talimat verildi' müjdesini paylaştı. Yıllardır beklenen hızlı tren projesindeki hayal kırıklığı hafızalardaki tazeliğini korurken, somut bir takvimi olmayan hastane vaadi akıllara 'Yeni bir seçim vaadi mi?' sorusunu getirdi.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin şehir hastanesine dönüştürülmesi için “talimat verildiğini” açıkladı. Ancak bu açıklama, kamuoyunda yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Malatya Yatırım Programında Yok
Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Yatırım Programı’nda Türkiye genelinde açılması planlanan 6 yeni şehir hastanesi arasında Malatya yer almıyor. Programda Rize, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Ordu ve Trabzon’daki projeler yer bulurken, Malatya bir kez daha liste dışında kaldı.
2 Yıl Önce Yapılacak Sözü Verilmişti
Malatya için şehir hastanesi vaadi aslında yeni değil. Daha önce dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 2024 bütçesi kapsamında Malatya’ya şehir hastanesi yapılacağı açıklanmış, projenin sürdüğü ifade edilmişti. Ancak aradan geçen süreye rağmen ne ihale süreci başlatıldı ne de somut bir takvim kamuoyuyla paylaşıldı.
Tüfenkci Hızlı Trendeki Gibi Umut Dağıttı
Benzer bir durum hızlı tren konusunda da yaşanmıştı. Seçim dönemlerinde Malatya’ya hızlı tren geleceği yönünde verilen sözler bugüne kadar hayata geçirilmezken, şimdi de şehir hastanesi için “talimat verildi” açıklaması dikkat çekti.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu ziyaretine ilişkin Tüfenkci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek Malatya’mızdaki sağlık yatırımları, kadro ihtiyaçları ve mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ilave yatırımlarla Şehir Hastanesi’ne dönüştürülmesi ile Sağlık İl Müdürlüğü hizmet binasının yapımına ilişkin taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımız, Malatya’ya kazandırılması planlanan Şehir Hastanesi konusundaki sözünü bir kez daha teyit ederek gerekli talimatları vermiştir. Malatya’mıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hey yavrum hey duruşa bak. Yeşilçam’da bu duruş yok
Sayın vekilimiz Kaan savaş uçağının üretimini Malatya da yapacak. Fizibilite çalışmaları varmış galiba yani
Yine umutlar yine hayaller sonuç sıfır
Malatya'ya ya yapılan bu haksızlığı unutmamak gerek. Bunun hesabını ilk seçimde görmek gerek. Yetti artık!
Geliyor gelmekte olan abime bak he Tüfenkçi abime
YAV HE HE
Okuyan inanan bol hızlı tren geldi. Öbürleri sırada(!)
Bakmadan Geçme