Toplu taşımaya yüzde 33 zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ bünyesinde hizmet vermekte olan şehir içi toplu taşıma araçları ücretlerinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı doğrultusunda zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte sivil ücretler 6 lira, öğrenci bilet fiyatı ise 3 lira olarak uygulanacak.

Toplu taşımaya yüzde 33 zam

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, geçtiğimiz günlerde  artan yakıt giderinden dolayı şehir içi toplu taşıma araçlarına zam kararı aldıklarını açıklamış, zam kararının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı sonrası uygulanacağı dile getirmişti. 2 Haziran tarihi itibariyle geçerli olan karar gereği, sivil tek binişlere yüzde 33 zam yapılarak, 6 TL’ye yükseltildi. Alınan zam kararıyla birlikte son 6 ay içerisinde toplu taşımaya; sivillerde yüzde yüz zam yapıldı. Öğrenci ise 3 TL olarak uygulanmaya devam edilecek. 

MOTAŞ’tan yapılan açıklamada tarafından şehir içi toplu taşıma ücret tarifesinde değişikliğe gidildiği vurgulayarak şu ifadelere yer verildi;  “Şehir içi toplu ulaşım faaliyetlerimiz kapsamında son yaşanan ekonomik gelişmeler ile beraber toplu taşıma ücret tarifelerinde güncelleme yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda alınan UKOME kararı gereği 02.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tam bilet fiyatı 6,00 TL öğrenci bilet fiyatı ise 3,00 TL olarak uygulanacaktır.