TOKİ paylaştı: Malatya'da depremin izleri siliniyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Sungur, 6 Şubat depremlerinin ardından TOKİ eliyle kentin kalbinde başlatılan tarihi ve ticari çarşı merkezi projesini yerinde inceledi. İncelemelere ilişkin detaylar TOKİ'nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını yeniden canlandıracak dev projeler sahadaki takiple hız kesmeden sürüyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, kentteki çalışmaları yerinde incelemek ve bir dizi programa katılmak üzere Malatya’ya geldi.

TOKİ paylaştı: Malatya'da depremin izleri siliniyor

Geliş kapsamında kentin simge noktalarından biri olan ve depremde büyük zarar gören Malatya çarşı merkezindeki şantiyeleri ziyaret eden Başkan Sungur, yürütülen yeniden inşa faaliyetlerini detaylıca inceledi. Şehrin kalbi niteliğindeki ticaret alanında devam eden altyapı, üst yapı ve mimari yenileme süreçleri hakkında teknik ekipten bilgi aldı.

TOKİ paylaştı: Malatya'da depremin izleri siliniyor

TOKİ Sosyal Medya Hesabından Paylaşıldı

TOKİ Başkanı Sungur’un Malatya çarşısındaki incelemelerine ilişkin görüntüler ve detaylar, Toplu Konut İdaresi’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

TOKİ paylaştı: Malatya'da depremin izleri siliniyor

Yapılan paylaşımda, kentin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak modern mimariyle harmanlanan çarşı projesinin hızla tamamlanma aşamasına geldiği, Malatya esnafının ve kent ekonomisinin en kısa sürede güvenli ve dirençli yeni dükkanlarına kavuşturulmasının hedeflendiği vurgulandı.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Yorumlar 1
Ergün 22 Temmuz 2026 00:26

Esnaf tamamlanan dükkanlara bir an önce taşınmalıdır, önlerindeki yüksek kira engelinin yöneticlerin devreye girmesiyle kaldırılması gerekir, şehirde artık bir canlanma başlamalıdır.

Bakmadan Geçme