• Haberler
  • Gündem
  • Ticaret Bakanlığından ceza gibi ceza: Sahte ilanlara 5 milyon TL fatura!

Ticaret Bakanlığından ceza gibi ceza: Sahte ilanlara 5 milyon TL fatura!

Ticaret Bakanlığı, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına aykırı şekilde taşınmaz ve taşıt ilanı yayınlanan sosyal medya platformlarına göz açtırmıyor. Kurallara uymayan Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın çatı şirketi META'ya 5 milyon TL idari para cezası kesildi.

Haberin Özeti

  • Ticaret Bakanlığı, Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarını ihlal eden META Platforms İstanbul'a 5 milyon TL idari para cezası kesti.
  • Ceza, Instagram, Facebook ve WhatsApp platformlarında yayımlanan sahte taşınmaz ve taşıt ilanlarına izin verilmesi nedeniyle uygulandı.
  • Bakanlık, emlak ve galeri işletmelerini yalnızca EİDS onaylı link paylaşmaları, vatandaşları ise doğrulanmamış ilanlara itibar etmemeleri konusunda uy
Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme